Στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ για τον «νόμο Παππά»

Περίπου τρεις μήνες μετά την ανακοίνωσή της, ύστερα από περιπετειώδη διαδικασία, στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με την απόφαση κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος που έδωσε στον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά την αρμοδιότητα να διενεργήσει διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και να παρακάμψει με αυτόν τον τρόπο το ΕΣΡ.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει τηλεοπτικοί σταθμοί κατά του νόμου. Το Συμβούλιο

έκρινε με ψήφους 14 έναντι 11 ότι «αντίκεινται στο άρθρο 15 του Συντάγματος οι διατάξεις του εν λόγω νόμου (4339 του 2015 άρθρο 2 παράγραφος 2) με τις οποίες ανατέθηκαν στον υπουργό οι αρμοδιότητες για τη διαγωνιστική διαδικασία».

Επίσης ακυρώθηκε η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για την σύσταση πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Η απόφαση δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου, ενώ είχε συνταχτεί από τον σύμβουλο Επικρατείας και εισηγητή της υπόθεσης στην Ολομέλεια Γιώργο Παπαγεωργίου. Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης αναμένεται να γίνει γνωστό μέσα στην ημέρα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ακύρωσε την διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων αδειών που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου με τελικούς υπερθεματιστές τον Ant1, τον Σκάι και δύο εταιρείες υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη αντίστοιχα.

Μετά τη δημοσίευση του σκεπτικού το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχει συγκροτηθεί, θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

The post Στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ για τον «νόμο Παππά» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα