Σοκ και εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για τον Παπαδήμο

Αίσθηση, σοκ και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση στα social media του δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος σχολιάζοντας την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο όχημα του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου,

έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα τον ενοχλούσε ακόμα και μια βόμβα στα πόδια του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα!

Εγραψε μεταξύ άλλων ο Γ. Φιλιππάκης στον λογαριασμό του στο facebook την Παρασκευή: «Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση, ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα»…

H επίμαχη ανάρτηση που μέχρι και το Σάββατο δεν είχε σβηστεί από τον λογαριασμό

Oπως ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου η «Athens Voice», δρομολογήθηκε η επέμβαση τόσο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και του αρμόδιου εισαγγελέα για την υπόθεση της πρωτοφανούς αυτής δημοσίευσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ μήνυσε τον δημοσιογράφο και συνδικαλιστή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Δίωξη ερευνά και άλλες αναρτήσεις μίσους κατά του κ. Στουρνάρα και του κ. Παπαδήμου.

Ο ίδιος ο Γ. Φιλιππάκης με ανάρτησή του μετά τα μεσάνυχτα πάλι στο facebook γνωστοποίησε ότι συνελήφθη.

Στο θέμα παρενέβη η κίνηση «Ανοιχτά ΜΜΕ/Νέα Αρχή» η οποία με ανακοίνωσή της κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και να τον καθαιρέσει από τη θέση του γραμματέα.

Η ανακοίνωση της κίνησης «Ανοιχτά ΜΜΕ/Νέα Αρχή» έχει ως εξής:

«Στη διαδικτυακή εποχή μας οι αναρτήσεις στα social media, ιδιαίτερα ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις, όπως είναι και οι συνδικαλιστικές θέσεις και αξιώματα, επέχουν θέση αρθρογραφίας.

» Τούτου δοθέντος η προχθεσινή ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Ειδικού Γραμματέα Γ. Φιλιππάκη στο Facebook, με την οποία επέχαιρε για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και, παράλληλα, καλούσε σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες και εναντίον άλλων δημόσιων προσώπων, προξένησε κατάπληξη και οργή.

»Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και, παρότι είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

»Η εξέταση της περαιτέρω θέσης του στην Ένωση, ας αφεθεί στην επόμενη διοίκηση».

Μια άλλη δημοσιογραφική κίνηση, οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για το θέμα:

«Είναι θλιβερό και αποκρουστικό ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης να επικροτεί την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου. Προφανώς ο κ. Φιλιππάκης θέλοντας να παραστήσει τον ‘επαναστάτη΄ έχει «ξεχάσει» ότι σήμερα το πολίτευμα στη χώρα μας είναι η Δημοκρατία και στη Δημοκρατία τέτοιες δηλώσεις μίσους δεν έχουν καμία θέση. Ξεχνάει ακόμη ο προκλητικός κος Φιλιππακης, πως οι δημοσιογράφοι Παύλος Μπακογιάννης και Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκαν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν γνωρίζει άραγε ότι δεκάδες συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί και απειληθεί; Αν αυτή η δήλωση δεν είναι… απώλεια μνήμης είναι όνειδος γι αυτόν και την απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών!»

Από την ΕΣΗΕΑ δεν υπήρξε κάποια αντίδραση. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον…

The post Σοκ και εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για τον Παπαδήμο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα