Σόιμπλε: «Περαιτέρω διορθώσεις σε συνταξιοδοτικό, φορολογικό και εργασιακά»

Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου διασφαλίστηκε η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «κατανοεί πως για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό» χωρίς όμως «αυτό να σημαίνει

ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι πρέπει να σημειωθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και στο φορολογικό σύστημα και τα εργασιακά.

Σχολιάζοντας όσα συζητήθηκαν στο χθεσινό Eurogroup περί Ελλάδας αρκέστηκε να αναφέρει ότι «σημειώθηκε πρόοδος», τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά οι μεταρρυθμίσεις. «Το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα γι’ αυτή τη δεκαετία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Θεσμοί συμφώνησαν σε μια κοινή θέση», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας επί της αρχής για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μόνο επί της αρχής».

Στο ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μεγάλες μεταρρυθμίσεις «και θα χρειαστεί πολλή, τεχνική δουλειά στην Αθήνα», εστίασε νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος ο επιβεβαίωσε την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει βιασύνη, καθώς δεν υφίσταται ζήτημα ρευστότητας και ότι το πλέον σημαντικό είναι να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά, σημείωσε πως εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση το πώς θα «επανεπενδύσει» τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Οπως είπε, η Ελλάδα θα φτιάξει ένα «θετικό πακέτο» σε συνεννόηση με τους Θεσμούς, διευκρινίζοντας ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα ξοδευτούν αυτά τα κεφάλαια.

The post Σόιμπλε: «Περαιτέρω διορθώσεις σε συνταξιοδοτικό, φορολογικό και εργασιακά» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα