Σκοτώθηκε από τα αέρια ενώ παρακολουθούσε την απογείωση αεροπλάνου!

Μία γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία έχασε τη ζωή της από τα αέρια του κινητήρα επιβατικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του ολλανδικού νησιού Σεντ Μάαρτεν στην Καραϊβική, ενώ παρακολουθούσε από κοντά την απογείωση ενός αεροσκάφους.

Καθώς η αρχή του διαδρόμου προσγείωσης είναι ακριβώς δίπλα σε μια παραλία, αυτό είναι ένα δημοφιλές σημείο όπου συγκεντρώνονται πολλοί τουρίστες για να δουν ελάχιστα μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους τα αεροσκάφη που προσγειώνονται.

Αλλες φορές οι τουρίστες κάνουν διαγωνισμό ποιος θα αντέξει

για περισσότερο όρθιος απέναντι στα αέρια των κινητήρων των αεροσκαφών όταν απογειώνονται.

Αυτό συνέβη και στην 57χρονη γυναίκα η οποία, όπως αναφέρει η τοπική αστυνομία, τραυματίστηκε σοβαρά την Τετάρτη ενώ ήταν στον φράχτη του αεροδρομίου την ώρα που ένα αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί.

Το ρεύμα αέρα την πέταξε από τον φράχτη με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της σε σκληρή επιφάνεια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε λίγο αργότερα.

Παρά το ότι υπάρχουν πολλές πινακίδες που αποτρέπουν τους τουρίστες από το να παραμένουν σε επικίνδυνα μέρη και παρά τις συστάσεις της αστυνομίας που περιπολεί συνεχώς, οι «plane-spotters» όπως λέγονται, επιμένουν στο επικίνδυνο χόμπι τους. Το βλέπουν εξάλλου σαν κάτι χαριτωμένο που κάνουν στις διακοπές τους στο εξωτικό νησί, παρά τον τρομακτικό και επικίνδυνο χαρακτήρα του.

Το Σεντ Μάαρτεν έχει τα πρωτεία στην άτυπη λίστα των αεροδρομίων που σπέρνουν τον τρόμο στους ταξιδιώτες αλλά ενθουσιάζουν τους spotters που έχουν τη χαρά να βλέπουν από κοντά τεράστια τζετ να περνούν πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο συνδυασμός του μικρού διαδρόμου δίπλα στη θάλασσα με τα μεγάλα αεροσκάφη που φτάνουν στο νησί κάνουν το Σεντ Μάαρτεν πόλο έλξης. Λένε μάλιστα ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει και αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά – το δείχνουν εξάλλου και τα σχετικά βίντεο.

Σε πολλά αεροδρόμια οι κατασκευαστές δεν είχαν πολλές επιλογές, οπότε αναγκαστικά το τοποθέτησαν ανάμεσα σε βουνά και τη θάλασσα.

Δεν ξέρουμε πόσο παρήγορη είναι η καλή θέα που απολαμβάνουν οι επιβάτες μπροστά στον τρόπο από την περιπετειώδη προσγείωση σε μέρη όπως το Πάρο στο Μπουτάν…

ή στο νησί Σάμπα στην Καραϊβική…

ή στο αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ όπου οι πιλότοι πρέπει να φρενάρουν αμέσως για να μην βρεθούν μέσα στη θάλασσα.

Ένα διαφορετικό πρόβλημα έχουν οι πιλότοι των μικρών αεροσκαφών στο Λεσότο, όπου στο τέλος του διαδρόμου είναι ένας γκρεμός εκατοντάδων μέτρων…

και ένα ακόμη διαφορετικότερο στον ανηφορικό διάδρομο της Κουρσεβέλ στις γαλλικές Αλπεις.

The post Σκοτώθηκε από τα αέρια ενώ παρακολουθούσε την απογείωση αεροπλάνου! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα