Σε ποιον (δεν) αρέσει η «Μάντισσα»;

07:21 8/6/2017 - Πηγή: Protagon

Η παγκόσμια μουσική έχει καταγράψει αμέτρητες περιπτώσεις όπου ένα τραγούδι σημείωσε απίστευτη επιτυχία και όλα ξεκίνησαν από το βίντεο κλιπ του, το οποίο το είδαν και το σχολίασαν -θετικά ή αρνητικά- εκατομμύρια θεατές. Ετσι, ίσως να μη μαθαίναμε ποτέ για το ποια θα ήταν η πορεία αυτής της μουσικής επιτυχίας εάν η οπτικοποίησή του με το ανάλογο σενάριο δεν οδηγούσε δισεκατομμύρια ζευγάρια μάτια ανά τον πλανήτη να το δουν και να το κρίνουν.

Μια τέτοια αντίστοιχη περίπτωση είναι και το τραγούδι που ερμηνεύει η Μαρίνα Σάττι, η «Μάντισσα». Η μουσική είναι της ιδίας, ενώ οι στίχοι του Μιχάλη

(ΜΕΘ) Κουινέλη των Stavento.

Το βίντεο κλιπ το έχουν σκηνοθετήσει οι Kimino -γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη Βαρβάκειο, στην Ευριπίδου και την οδό Αθηνάς- και έγινε αμέσως viral. Μέχρι να πεις… «κύμινο».

Ισως, όμως, η λέξη «viral» να είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τον παροξυσμό που συνοδεύει τη «Μάντισσα».

Κάθε λεπτό που περνά, χιλιάδες posts και shares γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ίδια στιγμή που το κλιπ από τις 19 Μαΐου που αναρτήθηκε ως και σήμερα 8 Ιουνίου έχει ξεπεράσει τις 8,4 εκατ. προβολές στο YouTube. Μπορείτε να συλλάβετε το απόλυτο νούμερο; Σχεδόν 300 άνθρωποι πατούν play κάθε λεπτό της ώρας που περνά για να δουν αυτό το τραγούδι. Κάθε λεπτό που περνά. Τριακόσιοι. Ανθρωποι.

Ταυτόχρονα, η «Μάντισσα» είναι από τα λίγα τραγούδια που μεταδίδονται ταυτόχρονα από διαφορετικά είδη ραδιοφώνων, με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, ενώ ακόμα και σήμερα -όχι μόνο την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε- βρίσκεται μέσα στις πρώτες θέσεις του Top25 στο airplay των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ολη αυτή η απροσδιόριστη επιτυχία οφείλεται στο πόσο ωραίο είναι αυτό το τραγούδι; Προσωπικά, δεν το θεωρώ κάτι σπουδαίο – αλλά περί μουσικής ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Ισως, μία εξαιρετικά λογική εξήγηση αυτής της επιτυχίας να έγκειται στο βίντεο κλιπ, το οποίο είναι γυρισμένο με την τεχνική «one shot». Κρίνοντας από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στη διεθνή μουσική σκηνή, (The Verve – Bitter Sweet Symphony, Massive Attack – Unfinished Sympathy, ColdplayYellow, R.E.M. – Imitation Of Life και τόσα ακόμη), όπου τα βίντεο είναι καθηλωτικά, τα εκατομμύρια views της Μαρίνας στο YouTube κρίνονται ως απολύτως φυσιολογικά.

Ακόμα και αν δεν σας αρέσει αυτό το τραγούδι, ακόμα και αν θεωρείτε αυτό το βίντεο κλιπ ως μια αισχρή αντιγραφή άλλων, η Σάττι έχει κάνει εκατομμύρια στόματα να συζητούν για εκείνη. Και αυτό, αν μη τι άλλο, στις ημέρες μας, αποτελεί από μόνο του μια επιτυχία, δεν νομίζετε;

Το τραγούδι «Mamacita Buena» του Claydee είναι το πρώτο ελληνικό video clip το οποίο έφτασε τα 59 εκατομμύρια views στο YouTube. Τη σκηνοθεσία του επιμελήθηκε ο Alexis Konstantinidis.

The post Σε ποιον (δεν) αρέσει η «Μάντισσα»; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα