Ραγκούσης: «Ατομική βόμβα» αν οδηγηθεί η επιτροπή Αλιβιζάτου σε αδιέξοδο

Το εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζεται με άγονες διαδικαστικές αντιπαραθέσεις, σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης και τάσσεται ανοικτά υπέρ της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα, προτείνει την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και την άρση των αντιθέσεων από την Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Ο

πρώην υπουργός παραθέτει μάλιστα και απόσπασμα από τη δήλωση συμμετοχής των υποψηφίων: «…Δηλώνω ταυτόχρονα ότι δεσμεύομαι από όλες τις αποφάσεις της υπό την προεδρία σας ανεξάρτητης επιτροπής και ιδιαίτερα από αυτές που αφορούν … τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, τους κανόνες διαφάνειας, τους όρους και τη διαδικασία της ψηφοφορίας …», στο οποίο, όπως επισημαίνει, «βάλαμε και οι 10 υποψήφιοι την υπογραφή μας κι έχουμε δεσμευτεί να δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη επιτροπή Αλιβιζάτου».

«Όποιοι αναλάβουν την ιστορική και πολιτική ευθύνη να οδηγήσουν την ανεξάρτητη επιτροπή Αλιβιζάτου σε αδιέξοδο καθώς και αδυναμία λήψης αποφάσεων, τότε θα έχουν «ρίξει ατομική βόμβα» στον προοδευτικό χώρο για πολλές δεκαετίες», είναι η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Ραγκούση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το θέμα της ηλεκτονικής ψηφοφορίας

Όπως υπογραμμίζει, η πιο ευγενική και όμορφη, πολιτικά, προσπάθεια ενότητας στον προοδευτικό χώρο δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζεται με άγονες διαδικαστικές αντιπαραθέσεις, ούτε δικαιολογείται εξαιτίας αυτών των αντιπαραθέσεων να καθυστερεί κι άλλο ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων για τον ιδεολογικό και τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας παράταξης.

«Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, γι’ αυτό», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης, «πρέπει να γίνουμε και η παράταξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

The post Ραγκούσης: «Ατομική βόμβα» αν οδηγηθεί η επιτροπή Αλιβιζάτου σε αδιέξοδο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα