Ραγκούσης: «Εαν εκλεγώ ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάρει από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης»

Το πολιτικό χαρτί του εκ των προτέρων «όχι» στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιστρατεύει ο Γιάννης Ραγκούσης, ένας από τους υποψήφιους για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Ραγκούσης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη,

ως «ένα πρώτο βήμα για να συναντήσουμε τον κόσμο», όπως είπε.

Από τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο πρώην υπουργός είπε: «εάν με εκλέξουν οι πολίτες ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάρει από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης». Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα γίνουμε τσόντα της Νέας Δημοκρατίας».

Το θέμα της οριστικοποίησης των μετεκλογικών συνεργασιών του υπό σύσταση φορέα είναι ένα ζήτημα που θέτει επίμονα ο κ. Ραγκούσης – πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ζήτησε να μπει δεύτερη κάλπη την 5η Νοεμβρίου ώστε η βάση να ψηφίσει σχετικά για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ (ή και με κανέναν) σε περίπτωση που απαιτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες γενικές εκλογές.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι «η νέα προοδευτική παράταξη, για να υπάρξει, πρέπει να απεξαρτηθεί από τη Νέα Δημοκρατία». Ωστόσο άφησε ένα ενδεχόμενο σιωπηρής ανοχής από την Κεντροαριστερά μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Αν δεν είναι αυτοδύναμος ας κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας», είπε. (Ο υποψήφιος δεν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν στις επόμενες εκλογές προέκυπτε ως πρώτο αλλά όχι αυτοδύναμος και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα ζητούσε συνεργασία με το δικό του κόμμα αντί των ΑΝΕΛ, υπαρχόντων ή όχι των τελευταίων στη νέα Βουλή…)

Αναφερόμενος στην παρούσα κυβέρνηση ο κ. Ραγκούσης σχολίασε πως «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να διαπραγματευτούν το τέλος του προγράμματος».

Την Τετάρτη ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε την καμπάνια του και με ένα βίντεο, ανακοινώνοντας τη μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή και την 82η ΔΕΘ.

The post Ραγκούσης: «Εαν εκλεγώ ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάρει από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα