Πώς περνάς 240 (συνεχόμενα) πράσινα φανάρια στο κέντρο του Μανχάταν!

Το να πετύχει κάποιος οδηγός 2-3 πράσινα φανάρια στη σειρά σε κεντρικό δρόμο μιας πόλης είναι μάλλον δείγμα… τύχης. Το να καταφέρεις όμως να περάσεις 240 πράσινα φανάρια συνεχόμενα, και μάλιστα στο κέντρο του Μανχάταν, δεν χρειάζεται μόνο τύχη αλλά και στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο λόγος για τον Νόα Φόρμαν, έναν από τους οδηγούς της υπηρεσίας Uber, που τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου κατάφερε να περάσει όλα αυτά τα φανάρια στη σειρά, δίχως να σταματήσει πουθενά, και όπως όλα δείχνουν σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο
Νόα Φόρμαν, που σημείωσε το ρεκόρ των 240 φαναριών, είναι οδηγός ταξί από το 2005

Ο φίλος και συνοδηγός του, που κατέγραψε το εντυπωσιακό βίντεο, πριν από δύο χρόνια του είχε δείξει το βίντεο ενός ακόμα τολμηρού οδηγού, που κατόρθωσε να περάσει 55 φανάρια στη σειρά. Ο Φόρμαν είδε τη συζήτησή τους σαν πρόκληση και έτσι ξεκίνησε τις προσπάθειές του, φτάνοντας σε σύντομο διάστημα τα 186 φανάρια χωρίς την παραμικρή στάση.

Υπολόγιζε τον χρόνο που μεσολαβεί για να ανάψει κάθε φανάρι και την ταχύτητα που χρειάζεται να έχει το αυτοκίνητό του ώστε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερα δίχως να πατήσει φρένο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, λίγο μετά τις 3 τα μεσάνυχτα, ένιωσε «έτοιμος», όπως δήλωσε, να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ. Και τα κατάφερε.

Ξεκίνησε, λοιπόν, μια πορεία από το Πάρκο Μάρκους Γκάρβεϊ στο Χάρλεμ και διασχίζοντας την Πέμπτη Λεωφόρο έφτασε στην Πλατεία Ουάσινγκτον. Από εκεί, οδηγώντας στην Εκτη Λεωφόρο διέσχισε τη Δεύτερη Λεωφόρο και συνέχισε νότια ως την οδό Ρίβινγκτον.

Η πορεία του σταμάτησε μετά από μισή ώρα, όταν συνάντησε κόκκινο φανάρι στη συμβολή των οδών Μπόουερι και Πρινς.

Ο συνοδηγός, που κατέγραψε την πορεία, δημοσίευσε το βίντεο στην ιστοσελίδα Vimeo όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, σημείωσε χιλιάδες προβολές.

Ο Φόρμαν, οδηγός ταξί από το 2005, δήλωσε πως σχεδιάζει να διπλασιάσει το ρεκόρ του. «Θα ήθελα να φτάσω τα 500 φανάρια», είπε. Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, σχολιάζοντας το βίντεο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το υλικό και ότι όσα ισχυρίζεται ο Φόρμαν είναι μάλλον αμφίβολα.

The post Πώς περνάς 240 (συνεχόμενα) πράσινα φανάρια στο κέντρο του Μανχάταν! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα