Πώς ο Ρονάλντο «νίκησε» και τον Μέσι…

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άφαντος, χαμένος μέσα στη γενική μετριότητα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ετσι συμβαίνει πάντα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο: όταν οι συμπαίκτες του δεν δουλεύουν για ‘κείνον, είναι… ο πιο κοντινός θεατής του αγώνα. Στην επανάληψη όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Μόλις η ομάδα του λειτούργησε, ο «αόρατος» Πορτογάλος έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής – όχι μόνον του αγώνα, αλλά της βραδιάς ολόκληρης. Από τα μεσάνυκτα, ο ποδοσφαιρικός κόσμος μιλάει, πάλι, γι’ αυτόν. Για ακόμα ένα ρεκόρ του, ακόμα έναν «άθλο» του, που συνιστά και μια νίκη του επί του μεγάλου ανταγωνιστή του,

του Λιονέλ Μέσι.

Δυο δικά του γκολ -τα πρώτα του από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Champions League- ανέτρεψαν το προβάδισμα της Μπάγερν Μονάχου (είχε προηγηθεί στο 25′ με σκόρερ τον Βιδάλ) και χάρισαν στη «Βασίλισσα» τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Από τις 31 περιπτώσεις που κέρδισε το πρώτο ματς εκτός έδρας, η Ρεάλ αποκλείστηκε μόνο σε μια: το 1994 από την Οντένσε. Ο Ρονάλντο, που δεν είχε «χτυπήσει» επί 659 λεπτά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (αυτή είναι η χειρότερή του σεζόν), έριξε τους Γερμανούς στο καναβάτσο (1-2), και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 γκολ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, προλαβαίνοντας τον Μέσι.

Ρονάλντο και Ασένσιο πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Πορτογάλου

Από αυτά τα 100 τέρματα, τα 98 τα έχει πετύχει στο Champions League (το ένα στη φάση των προκριματικών) και τα άλλα δυο σε τελικό Super Cup. Ο Μέσι, που προχθές δεν κατάφερε να σκοράρει στο Τορίνο (στην ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Γιουβέντους με 3-0), έμεινε στα 97 ευρωπαϊκά γκολ (94 στο Champions League και τρία στο Super Cup). Μόνο που, ο «CR7» έχτισε το ρεκόρ του σε 141 παιχνίδια (0,73 γκολ ανά ματς), ενώ ο αργεντινός σούπερ-σταρ σε 118 συμμετοχές (0,81 γκολ ανά αγώνα).

Οταν βλέπει απέναντί του τους Βαυαρούς, ο Ρονάλντο «αφηνιάζει». Χθες σκόραρε εναντίον τους για έκτη φορά, και τους έσπασε το αήττητο σερί που κρατούσαν στο Μόναχο εδώ και τρία χρόνια, επί 17 ματς, στα Κύπελλα Ευρώπης. Η τελευταία εντός έδρας ήττα της Μπάγερν στο Champions League ήταν τον Απρίλιο του 2014, πάλι από τη Ρεάλ (4-0). Ο 32χρονος Κριστιάνο είχε πετύχει μόλις δυο γκολ εφέτος, στη φάση των ομίλων, όμως σε ένα ημίχρονο στη Βαυαρία έβαλε άλλα τόσα. Αν αυτό σημαίνει πως ξαναβρίσκει τη φόρμα του, έπειτα από μια σεζόν κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και έδειχνε καταπονημένος από την υπερ-προσπάθεια στο Euro του καλοκαιριού, πραγματικά διάλεξε την πιο κατάλληλη στιγμή: τα πάντα, για τη Ρεάλ, θα κριθούν μέσα στον επόμενο ενάμισι μήνα.

Η Μπάγερν στάθηκε άτυχη, είναι αλήθεια. Λίγες ώρες πριν από το «classico της Ευρώπης» διαπίστωσε ότι ο αρχισκόρερ της, ο Λεβαντόφσκι, δεν ήταν σε θέση να τη βοηθήσει. Αν έπαιζε ο πολωνός φορ, ίσως το ματς να είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά. Οχι μόνον επειδή -πιθανότατα- θα ευστοχούσε στο πέναλτι που εκτέλεσε απογοητευτικά ο Βιδάλ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και γιατί μπορεί να εκμεταλλευόταν -με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει όσο λίγοι- την απόλυτη κυριαρχία της ομάδας του σε αυτό το 45λεπτο. Πάντως, στο πέναλτι που έχασε ο Βιδάλ, παράβαση δεν υπήρξε. Την είδε μόνον ο βοηθός διαιτητή, που την υπέδειξε στον κορυφαίο ρέφερι της Ευρώπης (Ριτσόλι) και «τον πήρε στο λαιμό του».

Βιδάλ, Λαμ και Μίλερ αποχωρούν απογοητευμένοι

Αφού έχασαν την τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-0 και να «καθαρίσουν» το ματς, οι Βαυαροί ισοφαρίστηκαν στο 47′ (με υπέροχο πλασέ του Ρονάλντο πάνω στην κίνηση) και έμειναν με δέκα παίκτες στο 61′ (αποβολή του Τσάβι Μαρτίνεθ με δεύτερη κίτρινη κάρτα). Στο τελευταίο ημίωρο, έπαιζαν η Ρεάλ με τον Νόιερ. Ο γερμανός τερματοφύλακας, λες και ζήλεψε τη δόξα του Μπουφόν (της Γιουβέντους) προχθές, πραγματοποίησε μια σειρά από απίθανες αποκρούσεις, διατηρώντας το 1-1 παρά τις 23 τελικές προσπάθειες των Ισπανών. Τον νίκησε στο 77′, για άλλη μια φορά, ο Ρονάλντο, με μια κεφαλιά που έφερε τη Ρεάλ «με το ένα πόδι» στους ημιτελικούς και ένα βήμα πιο κοντά στη δωδέκατη Κούπα της.

Ο μαθητής (Ζινεντίν Ζιντάν) νίκησε τον δάσκαλο (Κάρλο Αντσελότι). Η τελευταία φορά που ο γάλλος προπονητής είδε την ομάδα του να μένει στο «μηδέν», ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Ρεάλ κόλλησε στο 0-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (για τους ημιτελικούς του Champions League). Οπως λένε όλοι στο «Μπερναμπέου», ο Ζιντάν δουλεύει με το… εγχειρίδιο που ο Ιταλός άφησε φεύγοντας από τη Μαδρίτη. Χθες, τον πίκρανε. Αλλά, εάν η Ρεάλ του καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League για δεύτερη διαδοχική σεζόν, πρέπει να βρει έναν τρόπο να του πει «ευχαριστώ».

The post Πώς ο Ρονάλντο «νίκησε» και τον Μέσι… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα