Πώς είναι να σε λένε Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ;

Ονομάζονται Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. Εχουν δύο από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα στις ΗΠΑ, χάρη στους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία, αλλά ουδεμία σχέση με την πολιτική.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, η Χίλαρι Κλίντον είναι 26 ετών και διοργανώνει μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Αμερική, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ διευθύνει ένα ινστιτούτο για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου στη

Βιρτζίνια. Τα διάσημα ονόματά τους ήταν ανέκαθεν αντικείμενο σχολιασμού, με φέτος, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία των ΗΠΑ, όλο και περισσότεροι ασχολούνται με την αξιοπερίεργη σύμπτωση.

Η Χίλαρι κατάγεται από τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. «Γεννήθηκα όταν εκείνη ήταν η πρώτη κυρία της πολιτείας του Αρκανσο» (1991), δήλωσε η ίδια, ενώ οι γονείς της, ως τότε, δεν γνώριζαν τίποτε για τη συνωνυμία της κόρης τους με την ονομαστή, σήμερα, πολιτικό.

Μόλις η Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, το 1993, η μητέρα της 26χρονης αποφάσισε να της γράψει σχετικά με την ταύτιση των ονομάτων τους. «Είναι πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνω πως υπάρχει ακόμα μία Χίλαρι Κλίντον!», σημείωνε μεταξύ άλλων στην επιστολή της. Και ενώ η συνωνυμία κατά τα πρώτα χρόνια είχε πλάκα, το 1998, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Λεβίνσκι, η 7χρονη τότε Χίλαρι ήρθε αντιμέτωπη με πολλά πειράγματα στο σχολείο. Ηταν μάλιστα τόσο ενοχλητικά, που αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της για μερικούς μήνες.

Η 26χρονη Χίλαρι Κλίντον (youtube.com)

Αρκετά χρόνια μετά, το πρόβλημα συνεχίζεται με e-mails που στέλνει, καθώς αρκετοί παραλήπτες, βλέποντας την υπογραφή, πιστεύουν πως πρόκειται για μέρος της εκστρατείας της υποψήφιας Κλίντον και αδιαφορούν. «Αναγκάζομαι να στέλνω το ίδιο μήνυμα δύο και τρεις φορές μέχρι να ασχοληθούν», δηλώνει εκείνη.

Οι δυσκολίες συνεχίζονται και στα social media. Πολλοί χρήστες επισημαίνουν (tag) το όνομά της σε αναρτήσεις που αφορούν την υποψήφια των Δημοκρατικών, ή αναφέρουν προς τους υπεύθυνους της πλατφόρμας πως ο λογαριασμός της δεν είναι αληθινός (report). Αναγκάστηκε να στείλει ως και την άδεια οδήγησης για να αποδείξει πως «Χίλαρι Κλίντον» είναι το πραγματικό της όνομα και, τελικά, να συμβιβαστεί με το «Χιλ Κλίντον» (Hill Clinton).

Οσο για την προτίμησή της ανάμεσα στους δύο υποψήφιους, δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, παραμένει ωστόσο διχασμένη, γιατί αν η συνονόματή της εκλεγεί, οι μπελάδες της θα μεγαλώσουν…

Ο γιατρός Ντόναλντ Τραμπ (youtube.com)

Ο Ντόναλντ Τραμπ εργάζεται στον τομέα της υγείας εδώ και περίπου 40 χρόνια. Ενώ δηλώνει πως θα προτιμήσει τη Χίλαρι Κλίντον στις ερχόμενες εκλογές, συχνά στο παρελθόν είχε προσεγγίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για δωρεές και ενίσχυση του έργου του.

Αντιλήφθηκε τη συνωνυμία του με τον μεγιστάνα τη δεκαετία του 1970, όταν εκείνος άρχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ. Οι δύο Τραμπ έχουν επικοινωνήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Στο παρελθόν ο γιατρός δεν έχανε την ευκαιρία να επικοινωνεί με τον συνονόματό του, είτε για να αναφέρει τις προόδους του Ινστιτούτου είτε να ζητήσει τη στήριξη του μεγιστάνα – και πράγματι, έκανε μια αξιοσημείωτη δωρεά.

Ο γιατρός Τραμπ σχολιάζει πως ο σημερινός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων «έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιτεύγματα του Ινστιτούτου» και όταν συναντήθηκαν, «ήταν προφανές πως ήταν πετυχημένος και απολάμβανε να επιδεικνύει το πόσο επιτυχημένος ήταν».

Παρά τις επαφές του με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, ο γιατρός Τραμπ δήλωσε ξεκάθαρα πως θα ψηφίσει υπέρ των Δημοκρατικών και της Χίλαρι Κλίντον στις ερχόμενες εκλογές, καθώς ιδεολογικά βρισκόταν πάντοτε πιο κοντά στον δικό της χώρο.

The post Πώς είναι να σε λένε Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα