Πώς έφτασε ο φάκελος στον Λουκά Παπαδήμο;

Ερωτήματα που για την ώρα παραμένουν αναπάντητα αφήνει η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, κυρίως σε ό,τι αφορά το πώς το παγιδευμένο αντικείμενο έφτασε στα χέρια του.

Την λεπτομερή έρευνα για τη διαδρομή του φακέλου έχει ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την έκρηξη

που έγινε μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος, τραυματίστηκε ελαφρά ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, ο οδηγός του και ένας ακόμα συνοδός, από την ασφάλεια της ΤτΕ.

Το πρώτο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού.

Οπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, ελέγχεται από ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό πριν τη παραλάβουν.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαδήμο, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι πρόεδρος, επειδή εκεί δεν υπάρχουν μηχανήματα ελέγχου, παραλαμβάνεται από άνδρες της ασφάλειάς του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία και με τον συγκεκριμένο φάκελο και, αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ως προς αυτό, φως αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις του κ. Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, αλλά και όσων εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Πάντως, η Εγκληματολογική Υπηρεσία προσπαθεί να ανασυνθέσει τον φάκελο που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα δείχνουν ότι ο παγιδευμένος φάκελος είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει ομοιότητες με τους φακέλους που ταχυδρομήθηκαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι. Ομοιότητες υπάρχουν και με άλλους οκτώ φακέλους που εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Τέλος, μετά από αναφορές σε ρεπορτάζ ότι είχε μειωθεί η φρουρά του κ. Παπαδήμου, το ΑΠΕ προσθέτει ότι αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν τη μείωση. Συγκεκριμένα, οι 12 αστυνομικοί είχαν μειωθεί στους οκτώ στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των αστυνομικών ασφαλείας, από όλους τους στόχους, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης. Διευκρινίζουν όμως ότι η φρουρά του κ. Παπαδήμου αποτελείται από καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς και τονίζουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μείωση δεν επηρέασε το γεγονός.

The post Πώς έφτασε ο φάκελος στον Λουκά Παπαδήμο; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα