Πολύ πέρα από την Αφρική

Ο Σκοτ Κέλι εδώ και έναν χρόνο κοιμάται και ξυπνάει σε ένα μικρό κρεβάτι εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από αυτά στα οποία απολαμβάνουμε τον ύπνο όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Η ζωή του κυλάει στους σταθερούς ρυθμούς που επιβάλλει η ρουτίνα ενός αστροναύτη μέσα σε ένα διαστημόπλοιο που έχει εδώ και χρόνια τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Πρόσφατα ο Κέλι έγινε ο πρώτος Αμερικάνος που πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο στο Διάστημα.

Παραδέχεται ότι 365 ημέρες είναι πάρα πολλές για να τις περνάς μακριά από «φρέσκο αέρα, βαρύτητα και φυσικά ανθρώπινη επαφή».

Το προσωρινό σπίτι του Σκοτ Κέλι,

που δεν είναι άλλο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, απέχει περίπου 320 χιλιόμετρο από τη Γη και εκτός των άλλων «προσφέρει» στους αστροναύτες μια μαγική εικόνα του πλανήτη μας. Δουλειά του αστροναύτη κατά περιόδους είναι και η φωτογράφιση διαφόρων σημείων του πλανήτη μας. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν σημαντικά τεκμήρια στα χέρια των επιστημόνων αφού τους επιτρέπουν να εξαγάγουν σημαντικά αποτελέσματα για τον πλανήτη μας.

H καμπύλη της Γης και τα χρώματα της Σαχάρας από το Διάστημα προσφέρουν μια απίθανη εικόνα (Astronaut Scott Kelly/ Tumblr)

Για τον ίδιο τον Κέλι όμως η φωτογράφιση των όμορφων σημείων του πλανήτη μας αποτελεί και ένα ευχάριστο χόμπι. «Η φωτογραφία σε βοηθά να έχεις μια ισορροπία στην εργασία και τη ζωή. Ειδικά όταν ζεις για έναν χρόνο μακριά από τον κόσμο, η ισορροπία αυτή είναι απαραίτητη» σημειώνει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tumblr.

Το νότιο κομμάτι της αφρικανικής ηπείρου (Astronaut Scott Kelly/ Tumblr)

Η θέα από το Διάστημα είναι πάντα κάτι ξεχωριστό και ο Κέλι φροντίζει να χαρίζει συχνά μέσω των social media στον κόσμο τις φωτογραφίες του. Για τον ίδιο «ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του κόσμου είναι και ένα από τα ομορφότερα ειδικά όταν τα κοιτάς από το Διάστημα». Η αφρικανική ήπειρος κάνει τη Γη να μοιάζει με ένα υπέροχο έργο τέχνης.

Astronaut Scott Kelly/Tumblr

Πριν από λίγες μέρες ο αμερικάνος αστροναύτης σημείωσε στον λογαριασμό του: «Ταξιδεύοντας με 17.500 μίλια την ώρα γύρω από τη Γη είχα αρκετές ευκαιρίες να αποτυπώσω την ομορφιά της Αφρικής. Ορίστε μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα»:

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Πολύ πέρα από την Αφρική appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα