Ποιος ενδιαφέρεται πια για την Οντρεϊ Χέπμπορν;

22:52 8/9/2017 - Πηγή: Protagon

Κάποιος θα αναρωτιόταν τι ενδιαφέρον θα μπορούσε να έχει μία δημοπρασία με προσωπικά είδη μιας ηθοποιού που έχει πεθάνει το 1993 και οι millenials με δυσκολία την αναγνωρίζουν. «Πολλοί», θα απαντήσει ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Christie’s, αν πρόκειται για την Οντρεϊ Χέπμπορν!

Ο γνωστός οίκος δημοπρασίας Christie’s θεωρεί ναυαρχίδα των εκδηλώσεών της τη δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων της μεγάλης ηθοποιού και αποσκοπεί σε κέρδη που μπορεί να φτάσουν στα εφτά χιλιάδες δολάρια για ένα κομμάτι από την γκαρνταρόμπα της. Και βέβαια το αγοραστικό κοινό είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο

που παρακολουθεί το σόου των Καρντάσιανς ή έχει ως στιλιστικό πρότυπο τις ποπ σταρ όπως η Μπιγιονσέ, οπότε κάτι θα γνωρίζει παραπάνω για να δείχνει τέτοια ικανοποίηση μέσω του σχετικού δημοσιεύματος στον ιστότοπο του οίκου που εξαίρει το προσωπικό στιλ της Όντρεϊ. Τα επώνυμα ρούχα μπορεί να ανήκουν στους ίδιους οίκους υψηλής ραπτικής, αλλά εδώ υπάρχει το εχέγγυο της καλαισθησίας με αριστεία.

Πάντα οι δημοπρασίες που αφορούν προσωπικά αντικείμενα μεγάλων καλλιτεχνών είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες και όσο πιο σπουδαία η προσωπικότητα τόσο μεγαλύτερο το εύρος των ενδιαφερομένων. Πέρα από το γεγονός ότι η Όντρεϊ Χέπμπορν ακόμη και σήμερα ορίζει τη γυναικεία χάρη στη συλλογική συνείδηση, η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δημοπρασίας έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι δύο γιοι της μεγάλης καλλιτέχνιδος προσέφεραν κομμάτια από την εμβληματική γκαρνταρόμπα της, προσωπικά γράμματα αλλά και σενάρια ταινιών.

To μεταξωτό φόρεμα Givenchy φορέθηκε από την ηθοποιό στο περιοδικό μόδας της εποχής με αφορμή την προώθηση της ταινίας Δύο για τον δρόμο του 1966 | christies

Το υπέροχο Givenchy κοκτέιλ φόρεμα σε χρώμα γαλάζιο του πάγου, η χαρακτηριστική Burberry καπαρντίνα της ηθοποιού αλλά και μερικές από τις φλατ μπαλαρίνες της σε διάφορα χρώματα σίγουρα θα προσελκύσουν θαυμαστές του διαχρονικού στιλ της Όντρεϊ Χεπμπορν, που θα θελήσουν με την απόκτηση αυτών των κομματιών να κλέψουν λίγο από την αίγλη της αιώνιας κομψότητας της φιγούρας της καλλιτέχνιδος. Και αν σαν φαίνεται παράδοξο να σπαταλήσει κάποιος χίλια εννιακόσια δολάρια για ένα ζευγάρι μπαλαρίνες (όπως εκτιμάται από τον οίκο δημοπρασίας η τιμή του τυχερού πλειοδότη που θα τις αποκτήσει), σίγουρα οι θαυμαστές της σκέφτονται πως με αυτόν τον τρόπο γίνονται μέρος μίας καταπληκτικής ιστορίας, αυτής της αφήγησης της ζωής της χαρισματικής ηθοποιού, της αστείρευτης καλαισθησίας, της φιλανθρωπίας που είναι κτήμα ες αεί ολόκληρης της ανθρωπότητάς και καθόρισε τις εξελίξεις όχι μόνο της μόδας, αλλά της ιστορίας του κινηματογράφου και του πρότυπου της ντίβας με ακτιβιστική δράση.

Οι κλασικές μπαλαρίνες της Οντρεϊ Χεπμπορν είναι σήμα κατατεθέν του στιλ της |christies

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσουν οι φωτογραφίες της ηθοποιού από την κινηματογραφική της καριέρα προσδοκώντας οι τιμές πώλησής τους να φτάσουν έως τα εκατό χιλιάδες δολάρια.

Τέλος, θα δημοπρατηθούν σενάρια ταινιών που «σφράγισαν» την αγάπη των θαυμαστών της για την αψεγάδιαστη ιέρεια της κομψότητας και χαρακτηριστικής μορφής ηθοποιού όπως αυτής της διαχρονικής ταινίας Πρόγευμα στο Τίφανις.

The post Ποιος ενδιαφέρεται πια για την Οντρεϊ Χέπμπορν; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα