Πέθανε ο δημοσιογράφος Bar Bar, κατά κόσμον Κώστας Παναγιωτόπουλος

Εφυγε από τη ζωή μια σημαντική μορφή της ελληνικής δημοσιογραφίας, αλλά και του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και το θεάτρου, ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από τα καυστικά του κείμενα και το καλλιτεχνικό του προσωνύμιο: Bar Bar.

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος είχε γεννηθεί στην Τήνο και σπούδασε Νομικά. Στα 18 του χρόνια τιμήθηκε με βραβείο διηγήματος. Εργάστηκε αρχικά στην εφημερίδα «Ελευθερία» ενώ σταδιοδρόμησε και στην Ιζόλα στον

τομέα Δημοσίων Σχέσεων-Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων.

Το 1977, το βιβλίο «Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία» (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε. Ακολούθησαν και άλλα βιβλία αλλά και συνεργασίες σε θεατρικές παραγωγές και επιθεωρήσεις. Στο ραδιόφωνο είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με την Σαπφώ Νοταρά, τον Σταύρο Ξενίδη και τη Μαίρη Αρώνη.

Ο εκλιπών αριστερά) με τον σκηνοθέτη Διαγόρα Χρονόπουλο, τη Σαπφώ Νοταρά και τον Σταύρο Ξενίδη. Ο Bar Bar έγραφε τα ραδιοφωνικά μονόπρακτα «Ο Καλά-καλά και η Αλλά-αλλά».

Από το 1993 παρουσίαζε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 την εκπομπή «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις».

Συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Ενα», «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), «Και». Διατέλεσε επίσης σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό «Εμείς». Παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό «Ρεπορτάζ». Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

The post Πέθανε ο δημοσιογράφος Bar Bar, κατά κόσμον Κώστας Παναγιωτόπουλος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα