Παραιτήθηκε ο Μάικ Ντούμπκε, διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου

Είχε προσληφθεί για να ανανεώσει την μιντιακή στρατηγική του Λευκού Οίκου, αλλά μετά από τρεις μήνες προτίμησε την αποχώρηση. O Μάικ Ντούμπκε ανακοίνωσε την Τρίτη την παραίτησή του.

Ο Ντούμπκε, ένας από έμπειρους στρατηγικούς αναλυτές των Ρεπουμπλικάνων, είχε αναλάβει την θέση μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Υπέβαλε την παραίτησή του στις 18 Μαΐου, αλλά δέχτηκε να παραμένει μέχρι να επιστρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη – τον είχε συνοδεύσει κιόλας στο

πρώτο ταξίδι του εκτός της χώρας.

Την θέση του πιθανολογείται ότι θα αναλάβει ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που, αναγκαστικά, θα μειώσει κάπως τις ενημερώσεις των δημοσιογράφων που είχαν παράπονα μαζί του.

Το προσεχές διάστημα θα δείξει εάν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο επεισόδιο ή αν θα καταλήξει σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος, που αν ακολουθήσουμε τα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, έχει αρκετά παράπονα από την ομάδα του, έχει κατά νου να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές. Ενα από τα εναλλακτικά σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει, ήθελε την κατάργηση του μπρίφινγκ και την αντικατάστασή του από συνέντευξη του Τραμπ ανά 15 ημέρες, ο οποίος βέβαια πάντα θα έχει και τα tweet.

Ενδεχομένως για τον Τραμπ, εν μέσω της διερεύνησης που ακουμπά και τον ίδιο μέσα από τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να είναι ένας τρόπος για μια φυγή προς τα εμπρός. Αν όμως αληθεύουν οι πληροφορίες για βαρύ και απαισιόδοξο κλίμα στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου, η παραίτηση ίσως είναι ενδεικτική βαθύτερων προβλημάτων.

The post Παραιτήθηκε ο Μάικ Ντούμπκε, διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα