Οταν ο Τραμπ συνάντησε τους «γίγαντες» της Σίλικον Βάλεϊ

Οι κορυφαίοι της Σίλικον Βάλεϊ την 9η Νοεμβρίου, την επομένη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ξύπνησαν μάλλον απαισιόδοξοι. Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και η νέα τάξη πραγμάτων ήταν ξεκάθαρο πως προκάλεσε έντονη ανησυχία για το μέλλον της τεχνολογικής κοινότητας.

Σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το κλίμα αμοιβαίας απαξίωσης, που είχε αναπτυχθεί κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο, κορυφαία στελέχη των τεχνολογικών κολοσσών της

Καλιφόρνια (Microsoft, Amazon, Facebook, PayPal, Apple, Tesla και πολλοί άλλοι) βρέθηκαν χθες, Τετάρτη, στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, προσκεκλημένοι του νέου προέδρου. Επίκεντρο της συζήτησής τους οικονομικά ζητήματα, όπως τρόποι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, η μείωση των φόρων αλλά και η εμπορική δυναμική των ΗΠΑ στο πλαίσιο των σχέσεών τους με την Κίνα.

Από την πλευρά του Facebook παρέστη η Σέριλ Σάντμπεργκ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας που υποστήριζε τη Χίλαρι Κλίντον. Για λογαριασμό της Apple το παρόν έδωσε ο Τιμ Κουκ. Κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Τραμπ είχε ζητήσει μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Apple για το θέμα που είχε προκύψει με την άρνηση της εταιρείας να «ξεκλειδώσει» το τηλέφωνο του δράστη της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο. Ομως, όπως έχει ήδη δηλώσει, τον ενδιαφέρει έντονα η προοπτική επιστροφής της παραγωγής των iPhone στις ΗΠΑ από την Κίνα.


Την Amazon εκπροσώπησε ο επικεφαλής της, Τζεφ Μπέζος, τον οποίο ο Τραμπ έχει κατηγορήσει πως χρησιμοποίησε την Washington Post για να ασκήσει πίεση σε πολιτικούς, ώστε η Amazon να πληρώνει λιγότερους φόρους. Παρόλα αυτά, μετά τη νίκη του νέου προέδρου, ο Μπέζος έγραψε στο Twitter πως του εύχεται να έχει «μεγάλη επιτυχία» και πως βλέπει τη θητεία του «με ανοικτό μυαλό».

Σύμφωνα με το BBC, o Πίτερ Θίελ, ιδρυτής του Paypal και μέλος του συμβουλίου του Facebook, που είχε στηρίξει τον νέο πρόεδρο κατά την εκστρατεία του, λειτούργησε ως «γέφυρα» μεταξύ των δύο πλευρών.


Στη συζήτησή τους, όπως αναφέρει το USA Today, έγινε σημαντική προσπάθεια να παρακάμψουν τις διαφωνίες, αν και δημιούργησε αίσθηση η παρουσία τριών από τα μεγαλύτερα παιδιά του, του Ντόναλντ Τζούνιορ, του Ερικ και της Ιβάνκα, καθώς και του συζύγου της, Τζάρεντ Κάσνερ. Ο Τραμπ έχει εδώ και καιρό δηλώσει πως μόλις αναλάβει καθήκοντα προέδρου, ο έλεγχος των επιχειρήσεων θα περάσει πλήρως σε εκείνα.

Ο ίδιος πρότεινε η συνάντησή τους να επαναλαμβάνεται κάθε τρίμηνο. «Είστε σπάνιοι άνθρωποι», δήλωσε απευθυνόμενος προς όλους, τονίζοντας πως είναι διαθέσιμος να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή. «Είτε με εμένα, είτε με το επιτελείο μου, δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει επίσημη ιεραρχία διοίκησης», τόνισε.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Ηχηρή απουσία εκείνη του Τζακ Ντόρσεϊ, διευθύνοντα συμβούλου του Twitter, αν και είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ. Πιθανότερη εξήγηση της απουσίας του η διαμάχη που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Τραμπ και την εταιρεία κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς ο Ντόρσεϊ αρνήθηκε να δημιουργήσει emoji που θα συνόδευε το hashtag «Crooked Hillary» (διεφθαρμένη Χίλαρι) για την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον.

Περίπου έναν μήνα πριν εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε πως ο Ντόρσεϊ ενεπλάκη προσωπικά στην υπόθεση, μην επιτρέποντας στο επιτελείο να δημιουργήσει το εικονίδιο παρά τη συμφωνία των 5 εκατ. δολαρίων που είχαν συνάψει. Το emoji θα απεικόνιζε μικρές σακούλες με χρήματα και θα εμφανιζόταν κάθε φορά που οι χρήστες του Twitter χρησιμοποιούσαν το hashtag.

Αν και τo επιτελείο του Τραμπ δήλωσε ότι το Twitter δεν προσκλήθηκε, καθώς η συμμετοχή του στην ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας είναι μικρότερη συγκριτικά με τις άλλες εταιρείες…

The post Οταν ο Τραμπ συνάντησε τους «γίγαντες» της Σίλικον Βάλεϊ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα