Περού: Οταν ένα Boeing παίρνει φωτιά κατά την προσγείωση

Κανείς τους δεν τραυματίστηκε. Αλλά οι 141 επιβάτες της πτήσης της Peruvian Airlines σίγουρα τα χρειάστηκαν όταν το Boeing 737 στο οποίο επέβαιναν όχι μόνο επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση αλλά πήρε και φωτιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε αεροδρόμιο Χαούχα στο κεντρικό Περού, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες και το γεγονός ότι η πυρκαγιά μαγνητοσκοπήθηκε το αναβάθμισε σε είδηση παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

«Οι 141 επιβάτες που βρίσκονταν στο αεροσκάφος απομακρύνθηκαν από το πλήρωμά μας και κανένας δεν τραυματίστηκε»,

ανάφερε σε ανακοίνωσή της η Peruvian Airlines, διαβεβαιώνοντας ότι «χάρη στην ικανότητα του πιλότου αποφεύχθηκε ένα σοβαρό ατύχημα».

Η αεροπορική εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς ξέσπασε η φωτιά, όμως υπογράμμισε ότι «στη διάρκεια της προσγείωσης, περίπου στις 16:30 (τοπική ώρα, 00:30 ώρα Ελλάδας), το αεροσκάφος μας OB-2036, ένα Boeing 737-300, έστριψε δεξιά και βγήκε από την πίστα προσγείωσης».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική αεροπορία του Περού υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το δεξί φτερό του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος.

Το Boeing «αντιμετώπισε μηχανική βλάβη στο σύστημα προσγείωσης, το οποίο προκλήθηκε από ένα πρόβλημα στο στεφάνι του ενός τροχού», εξήγησε από την πλευρά του ο Χοσέ Κουέβα διοικητής της αστυνομίας της περιοχής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

The post Περού: Οταν ένα Boeing παίρνει φωτιά κατά την προσγείωση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα