Οι Βρετανοί επιθυμούν Brexit και από τη Eurovision

Αφού ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Eνωση, τώρα οι Βρετανοί δηλώνουν πλέον έτοιμοι να αποχωρήσουν και από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, με ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων (44%) και το ποσοστό των λευκών στο 7%, οι υπόλοιποι από τους συμμετέχοντες στην

έρευνα επιθυμούν σε ποσοστό 56% η Βρετανία να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, ενώ το 44% επιθυμεί να παραμείνει, σύμφωνα με διαδικτυακή του YouGov.

«Η βρετανική κοινή γνώμη δεν έχει σταματήσει να θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» σχολίασε η YouGov.

Επιπλέον, μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Eurovision, το 76% ψήφισε υπέρ του Brexit και το 78% είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, διευκρινίζει το YouGov. Στον αντίποδα, το 65% ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 69% είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Οπως καταδεικνύεται, το 22% των προσώπων που ερωτήθηκαν θα παρακολουθήσει τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο. Ομως, μόλις το 9% εξ αυτών αναφέρει ως κίνητρο την ευχαρίστηση του να ακούς μουσική, το 26% δηλώνει ότι το ενδιαφέρει να ακούσει τα ειρωνικά σχόλια του βρετανού παρουσιαστή και το 19% η προοπτική να σχολιάσει χλευαστικά το σόου, ιδίως τις κιτς εμφανίσεις των ερμηνευτών.

Στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στις 8 και 9 Μαΐου, συμμετείχαν 1.650 άνθρωποι.

Η πρώην παίκτρια του X Factor, Λούσι Τζόουνς θα είναι η εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα φιλοξενηθεί στο Κίεβο.

Η 25χρονη τραγουδίστρια κατάφερε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Eurovision: You Decide» να νικήσει τους πέντε αντιπάλους της και να πάρει το χρίσμα. Ξεχωριστή, βέβαια, ήταν η στιγμή που κατέρρευσε, ξεσπώντας σε κλάματα, όταν οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το όνομα της.

Η Βρετανία έχει νικήσει πέντε φορές στον διαγωνισμό της Eurovision μετά την έναρξή του το 1956. Τελευταία φορά ήταν το 1997.

The post Οι Βρετανοί επιθυμούν Brexit και από τη Eurovision appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα