Οι συναυλίες του φθινοπώρου που θα συζητηθούν

Aυθεντικό ροκ, αγαπημένες instrumental μπάντες, μιούζικαλ, ψυχεδέλεια από την Καλιφόρνια. Συναυλίες για κάθε γούστο με σημαντικά διεθνή ονόματα έρχονται το φθινόπωρο στην πόλη. Δείτε μερικές από τις σημαντικότερες που δεν πρέπει να χάσετε.

Το φθινοπωρινό sold out του Ηρωδείου – «Είμαι τόσο περήφανος και τόσο ενθουσιασμένος που θα παίξω ζωντανά στο Ηρώδειο. Είναι ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει τους μουσικούς μου ήρωες, με πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση

αυτήν του Λέοναρντ Κοέν. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μου στην Ακρόπολη όσα χρόνια έρχομαι στην Ελλάδα, κοιτούσα το Ηρώδειο και σκεφτόμουν: «Εκεί θα ήθελα να παίξω ζωντανά μια μέρα». Ο Σίβερτ Χόγιεμ εκπληρώνει με την άφιξή του στο Ηρώδειο ένα νεανικό όνειρο και το ελληνικό κοινό τον ανταμείβει με ένα πρώτο sold out (στις 29/9) και την απαίτηση για μια δεύτερη βραδιά (2/10). O Nορβηγός, πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Madrugada έχει υποσχεθεί πλούσια φωτιστικά εφέ, κομμάτια από το παρελθόν και τραγούδια που μονοπωλούν τα ελληνικά ραδιόφωνα ερμηνευμένα από την μπάντα μου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων και τη Μάρι Μουνρό.

Ο Σίβερ Χόγεμ έρχεται στις 2 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο

Βρετανική ποπ – Tρυφερή ποπ με στοιχεία indie, samples και πλήκτρα, στίχοι βγαλμένοι από την ψυχή της βρετανικής σκηνής, ρομαντισμός που μπλέκει με τα σουίνγκ της δεκαετίας του 60, ψιθυριστές αισθαντικές ερμηνείες, ήχος που θυμίζει τα νιάτα μας. Οι κομψοί και ντελικάτοι Saint Etienne, με την αιθέρια frontwoman Sarah Cracknell, αμετανόητοι εκπρόσωποι της britpop επιστρέφουν στο Gagarin στις 30 Σεπτεμβρίου για μια συναυλία με κιθάρες, κοριτσίστικη διάθεση και ρετρό αναφορές.

Ο θεός είναι… αστροναύτης– Μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, οι God Is An Astronaut, επιστρέφουν για δύο μεγάλες συναυλίες: την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου παίζουν στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα. Οι God Is An Astronaut σχηματίστηκαν το 2002, στην Ιρλανδία, από τους δίδυμους αδελφούς Niels και Torsten Kinsella που εμπνεύστηκαν το πολύ ιδιαίτερο όνομα της μπάντας από μία αναφορά στην ταινία “Nightbreed”. Σχεδόν 15 χρόνια μετά, τους αγαπάμε γιατί δεν πρόδωσαν την post- rock φιλοσοφία τους, γιατί περιποιούνται τις ζωντανές εμφανίσεις τους, γιατί έχουν μπόλικα και εντυπωσιακά visuals.

«West Side Story» – Η ερωτική ιστορία του Τόνυ και της Μαρίας, στη Νέα Υόρκη του ’50, σε ένα αξεπέραστο μιούζικαλ που συχνά συγκρίνεται με τις σπουδαιότερες όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η πολυσυζητημένη υπερπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την πολυπρόσωπη Καμεράτα και τον εμπνευσμένο μαέστρο της Γιώργο Πέτρου. Βασισμένο στην αθάνατη ερωτική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ, το West Side Story μεταφέρει τη δράση στο σήμερα, με την αξέχαστη μουσική μιας από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα: του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Το απόλυτα «κλασικό» μιούζικαλ πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 στο Μπρόντγουεϊ κι έγινε διάσημο από την ομώνυμη ταινία των 10 Οσκαρ, που γυρίστηκε το 1961. Με πρόζα στα ελληνικά και στίχους στα αγγλικά. Στις: 15, 16, 19, 20 και 21 Oκτωβρίου.

To περίφημο West Side Story από την Καμεράτα

Καλιφορνέζικη ψυχεδέλεια – Σκοτεινοί και ψυχεδελικοί, υπέροχοι και νοσταλγικοί, οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Allah-Las, δεν χόρτασαν από την εμφάνισή τους στο φετινό Rockwave κι επιστρέφουν με μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη (Πέμπτη 10 Νοεμβρίου – Principal Club Theater), Βόλο (Παρασκευή 11 Νοεμβρίου – Lab Art) και Αθήνα (Σάββατο 12 Νοεμβρίου – Piraeus 117 Academy). Ξέρουν πώς να μας κάνουν να νοσταλγούμε το αμερικανικό κιτς και τα απομεινάρια μιας καλιφορνέζικης παραλίας, πώς να απανεκτιμάμε τον ήχο της ανατολικής ακτής, τα λάτιν κρουστά, την vintage ποπ και τα ηλεκτρονικά φολκ τους. Το νέο άλμπουμ τους ηχογραφήθηκε στο Λος Αντζελες, στο ιστορικό στούντιο, Valentine Recordings και σε λίγες μέρες θα το ακούσουμε ζωντανά.

Οι ύμνοι της Μαντλέν – Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που την ανακαλύψαμε και ακόμα περισσότερα από τότε που συνειδητοποιήσαμε ως η Mαντλέν Περού δεν είναι άλλη μια τραγουδίστρια που η φωνή της θυμίζει -ενίοτε και ανατριχιαστικά- την Μπίλι Χολιντέι. Το αυθόρμητο, χαριτωμένο κορίτσι που ξεκίνησε από τους δρόμους της Γαλλίας μπορεί στο live να μην είναι όσο γοητευτική ακούγεται στις ηχογραφήσεις αλλά εξακολουθεί να είναι μια καταξιωμένη τζαζ ερμηνεύτρια στην οποία το ελληνικό κοινό έχει αδυναμία. Εξ’ ου κι επιστρέφει για μια συναυλία στο «PassPort Κεραμεικός» στις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Secular Hymns» (κυκλοφόρησε προ ημερών) αλλά και να απογειώσει δημοφιλείς διασκευές.

Η Μαντλέν Περού έρχεται τον Νοέμβριο

Τhe Stranglers – «No More Heroe», «Peaches», «Golden Brown», «Nice ‘n’ Sleazy», «Something Better Change», «Duchess», «Strange Little Girl», «Midnight Summer Dream», «La Folie», «European Female», «Skin Deep», «No Mercy», «Always The Sun», «Let Me Down Easy», «Nice In Nice», «Big In America», «Shakin’ Like A Leaf». Πόσα πράγματα να γράψεις για τους The Stranglers, πόσο να επαινέσεις τα live τους και πόσα τραγούδια να θυμηθείς από αυτές τις υπέροχες τέσσερις ροκ εν ρολ δεκαετίες; Θα τους αφήσουμε να τα διηγηθούν όλα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου που έρχονται στο Piraeus 117 Academy.

Γενέθλια Gazarte – Τα πρώτα του δέκα κεράκια θα σβήσει φέτος το Gazarte και το πρόγραμμα αναμένεται αντάξιο των δέκα πρώτων συναρπαστικών χρόνων του. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί οσονούπω αλλά ο στόχος είναι αφενός να παίξουν στο χώρο καλλιτέχνες που δεν έχουμε ξανασυναντήσει εκεί, αφετέρου να επιστρέψουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσά τους και ο πιο εμπνευσμένος σαξοφωνίστας, που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο: ο ακαταπόνητος, εξωστρεφής και χαρισματικός Καμερουνέζος Μανού Ντιμπάνγκο αναμένεται τον Νοέμβριο μαζί με τους 35 και πλέον δίσκους του, τους ανελέητους πειραματισμούς μεταξύ φανκ, τζαζ, ρέγκε και άφρο, την εμπειρία του από συνεργασίες με μεγαθήρια (όπως οι Μίριαμ Μακέμπα, Αντζελίκ Κντζο, Μορί Καντέ, Φέλα Κούτι), την σιγουρία ότι εκείνος, σχεδόν πριν από όλους, μας σύστησε τη world μουσική.

The post Οι συναυλίες του φθινοπώρου που θα συζητηθούν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Μίριαμ Μακέμπα, ροκ, ηρωδειο, εμφάνιση, Ακρόπολη, ελλαδα, ποπ, gagarin, god, fix, factory, θεσσαλονικη, fuzz, live, music, club, αθηνα, rock, west, νέα, δραση, rockwave, principal, art, piraeus, κιτς, vintage, valentine, γαλλια, passport, peaches, golden, nice, girl, summer, dream, european, skin, sun, easy, big, leaf, gazarte, οσονούπω, world, protagon, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, Valentine Day, ψυχεδελεια, ηχος, ιρλανδια, μουσικη, ονοματα, ονειρο, προγραμμα, στιχοι, τραγουδια, υμνοι, φεστιβαλ αθηνων, φωτιστικα, fuzz, music, protagon, rockwave, αδυναμια, άφιξη, βραδια, δειτε, εγινε, εφε, ενιοτε, εμφάνιση, ερχεται, ερχονται, ηρωες, η φωνη, θεος, θυμιζει, ιστορικο, ηχο, κιθαρες, κιτς, κοεν, μαεστρο, μεγαρο μουσικης, μινι, μιουζικαλ, νεα υορκη, νιατα, ονομα, οσονούπω, ποπ, ψυχη, ρεγκε, ρετρο, ροκ, ρομαντισμος, σαιξπηρ, σαββατο, τραγουδιστρια, φεστιβαλ, φθινοπωρο, φωνη, summer, club, ελληνικα, εμφανισεις, factory, fix, gagarin, gazarte, god, ηπειρο, ιδιαιτερο, ηλεκτρονικα, κυριακη, piraeus, principal, protagon.gr, rock, valentine, vintage, west, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα