Οι νίντζα στην υπηρεσία του ιαπωνικού τουρισμού

Λίγα πράγματα κινούν το χρήμα τόσο, όσο ο τουρισμός. Ακόμη και σε μέρη όπως η Ιαπωνία, με την οικονομία της χώρας να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία και στις εξαγωγές, ο τουρισμός αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον, πλέον, όποιος επισκέπτεται τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, θα βλέπει δεξιά κι αριστερά νίντζα.

Καλά διαβάσατε. Οι μυθικοί πολεμιστές του Μεσαίωνα θα βρίσκονται, πλέον, σε κοινή θέα, θα περιδιαβαίνουν σε πάρκα και δρόμους και θα δίνουν

τη δική τους παράσταση, όπως το έκαναν για αιώνες ολόκληρους. Ωστόσο, δεν θα το κάνουν με… φονικό τρόπο. Ολα θα γίνονται ειρηνικά και… τουριστικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τι γίνεται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Στην επαρχεία Αϊτσι, ο αντίστοιχος… ΕΟΤ αποφάσισε να δώσει βήμα στους νίντζα. Συγκεκριμένα, έξι μυθικοί πολεμιστές θα λαμβάνουν σχεδόν 20.000 ευρώ τον χρόνο για να προωθούν τον τουρισμό. Πώς; Μα, φυσικά, επιδεικνύοντας αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Να πετούν τα φονικά αστεράκια τους και να κάνουν φιγούρες με τα κοφτερά σπαθιά τους. Αυτό θα γίνεται με φιλικό τρόπο προς τους τουρίστες –και ειδικά προς τα παιδιά-, αφού το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κυρίως τις ακροβατικές φιγούρες που παραπέμπουν σε ευλύγιστους αθλητές, αλλά και επίδειξη με τα μεσαιωνικά όπλα τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι τοπικές Αρχές ελπίζουν πως θα κεφαλαιοποιήσουν την ίδια την.. ιστορία του τόπου, αφού αρκετός κόσμος επισκέπτεται την Ιαπωνία για την παράδοσή της στους μεσαιωνικούς πολεμιστές.

Επίδειξη από… πλανόδιους νίντζα (photo: dram929@flickr)

Μάλιστα, για τις θέσεις μπορεί να κάνει αίτηση οποιοσδήποτε! Οπως αναφέρουν οι Αρχές δεν υπάρχουν περιορισμοί και αποκλεισμοί με βάση την εθνικότητα. Το μόνο που χρειάζεται να έχει κάποιος είναι ευλύγιστο κορμί, ανεπτυγμένες ικανότητες σε πάνω και κάτω άκρα και, φυσικά, να αγαπά τα παιδιά, αφού αυτά είναι –κατά βάση- αυτά που αρέσκονται σε τέτοιου είδους θεάματα. «Πρέπει να μπορούν να κάνουν τούμπες και με μπροστινή φορά και με πισινή. Πρέπει να μπορούν να κάνουν τα χορευτικά που βλέπουμε στις ταινίες», τονίζει ο Σατόσι Αντάτσι εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν στα παραπάνω σχέδια. Αρκετοί θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται η ίδια η ιστορία του έθνους, η ίδια η παράδοση. Κι αυτό γιατί οι νίντζα, πλέον, θα αναγκάζονται να κυκλοφορούν σε κοινή θέα, μέρα-μεσημέρι, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ. Οι μυθικοί πολεμιστές του Μεσαίωνα… έβγαιναν παγανιά μόνο όταν έπεφτε το σκοτάδι κι αυτό γιατί δεν ήθελαν να γίνονται εύκολα αντιληπτοί, αφού ο σκοπός τους ήταν οι δολοφονίες επί πληρωμή.

Τέτοιες παραστάσεις θα βλέπουν όλο και πιο συχνά στην Ιαπωνία οι τουρίστες (photo: dram929@flickr)

Επόμενο βήμα; Να αρχίσουν οι αιτήσεις για σούμο. Αν και για αυτό οι περιορισμοί θα έχουν να κάνουν με τα κιλά…

The post Οι νίντζα στην υπηρεσία του ιαπωνικού τουρισμού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα