Οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να «εξηγήσουν» τη στροφή 180 μοιρών του Καμμένου

Με μια ημέρα καθυστέρηση, ελέω απεργίας των δημοσιογραφικών ενώσεων, τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσαν από το πρωί της Τετάρτης να δώσουν εξηγήσεις στα ΜΜΕ για την… ποιοτική αναβάθμιση της κυβερνητικής συνεργασίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη θεαματική

στροφή 180 μοιρών και την απόφασή τους να ψηφίσουν τελικώς το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπει την αλλαγή φύλου με μία απλή δήλωση (και βεβαίως τη ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Θράκης»).

Οχι, δεν ήταν ωμή συνδιαλλαγή ώστε να λάβει ο Πάνος Καμμένος στήριξη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για τα παιχνίδια στο καζίνο στο Λονδίνο και να μην γίνει Εξεταστική για την υπόθεση του «Noor 1, μας διαβεβαίωσαν στελέχη των ΑΝΕΛ. Χωρίς όμως να εξηγήσουν πώς τελικώς ψηφίζουν κάτι που μια εβδομάδα νωρίτερα είχαν απορρίψει αναγκάζοντας μάλιστα τότε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σε άτακτη υποχώρηση και την κυβέρνηση σε μια οδυνηρή κοινοβουλευτική ήττα.

«Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου. Η δική τους συνεργασία στηρίχθηκε σε πολιτική συναλλαγή, που είχε ως στόχο τη συγκάλυψη και το κουκούλωμα των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς να εξηγεί περαιτέρω. Κανείς άλλωστε δεν τη ρώτησε για τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο, για τους Καμμένο και Τσίπρα (υποτίθεται ότι) τη ρώτησαν.

«Η θέση μας ήταν πάντα κρυστάλλινη» αρκέστηκε να προσθέσει η κυρία Παπαδοπούλου. Επομένως, κατά την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, δεν υπήρξε καμία συνδιαλλαγή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την αλλαγή φύλου, μολονότι οι ΑΝΕΛ ως τώρα είχαν καταψηφίσει κάθε άλλο προοδευτικό νομοσχέδιο που είχαν φέρει οι κυβερνητικοί τους εταίροι (Σύμφωνο Συμβίωσης, δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών, απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους κλπ.). Ούτε λέξη δε για το ότι αυτή η ξαφνικά θετική στάση τους συμπίπτει με την απόφαση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πάψουν να ψηφίζουν αυτοί τα νομοσχέδια που αρνούνταν να υιοθετήσουν οι Ανεξάρτητοι -του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια»- Ελληνες.

Πέρα από την συνδιαλλαγή «σε καλύπτω – με στηρίζεις», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ενστάσεις των ΑΝΕΛ στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» -ενστάσεις που υπήρχαν και για αυτό είχε αποσυρθεί άρον άρον η σχετική τροπολογία την περασμένη εβδομάδα- κάμφθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Μαξίμου υπό τον Αλ. Τσίπρα. Το real.gr ανέφερε ότι η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του κ. Καμμένου, του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην τροπολογία που αναμένεται να επανακαταθέσει ως αύριο Πέμπτη στη Βουλή ο κ. Κοντονής, θα προστεθεί η φράση «τηρούμενων και των διατάξεων του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ώστε κατά τους ΑΝΕΛ να κλείσει η δυνατότητα αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Θράκης.

Επιπλέον έγινε γνωστό πως οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν επί της αρχής και τον νόμο για αλλαγή φύλου, με τη σημείωση ότι αυτός δεν θα επιτρέπει την υιοθεσία τέκνων. Αυτό είπε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε και ότι δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» αν δεν υπάρξουν κάποιες μέριμνες. «Η “Τουρκική Ενωση Ξάνθης” είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εθνικά, πάλι έχω εγείρει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάνης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό», είπε ο Δ. Καμμένος.

The post Οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να «εξηγήσουν» τη στροφή 180 μοιρών του Καμμένου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα