Οι 25 πιο hot θεωρίες συνωμοσίας της ποπ κουλτούρας

Τρελοί πάντα υπήρχαν. Όπως πάντα υπήρχαν και χασομέρηδες. Κάπως έτσι γεννιέται μια θεωρία συνομωσίας. Ενας λοξός εκφράζει μια λοξή ιδέα. Ενας χασομέρης τον ακούει, επιχειρηματολογεί πάνω σ΄αυτήν και την αναπαράγει. Εδώ μπαίνει μία ακόμη προσθήκη: ο αφελής. Αυτός είναι ο τελικός δέκτης – εκείνος που πιστεύει, ή σκέφτεται μήπως πρέπει να πιστέψει, τον τρελό και τον χασομέρη.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο τρελός, ο χασομέρης και ο αφελής, απέκτησαν ένα λαμπρό όπλο, με το οποίο μπορούν να διαδώσουν τις δοξασίες τους: το ίντερνετ. Στο ίντερνετ αυτές οι ιστορίες πουλάνε σαν ζεστά μοσχομυριστά ψωμάκια.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε σήμερα –ενώ ο κόσμος καίγεται– να ασχολούμαστε με θεωρίες συνομωσίας. Παλιές και καινούργιες. Τόσο ευφάνταστες, ώστε κάθε μία από αυτές θα μπορούσε να γίνει και σενάριο για ταινία b-movie. Τόσο μπανάλ, ώστε κάθε μία από αυτές σε κάνει να νιώθεις σαν να βάλλεσαι από τόνους ανοησίας.

Κι όμως, είναι hot! Κι όμως, προς έκπληξή σου, ενθουσιάζουν ανθρώπους που μέχρι χθες θεωρούσες έξυπνους, χιουμορίστες και αξιόλογους. Κι όμως, όταν πέφτεις κι εσύ πάνω σε μια τέτοια ιστορία, την ακούς στα κλεφτά ή τη διαβάζεις στα γρήγορα.

Ακολουθούν οι 25 πιο καυτές, οι 25 πιο σέξι θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων 50 χρόνων. Προς ενημέρωση, προς υπενθύμιση, προς τέρψη και ό,τι άλλο βούλεται ο καθένας…

Οι κλόνοι των σταρ

1. Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ!
Ή μάλλον υπήρξαν στην αρχή αλλά με το που έγιναν διάσημοι, ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις (συναυλίες, εμφανίσεις, ηχογραφήσεις κτλ.). Ετσι, άρχισαν να τους αντικαθιστούν σωσίες. Τσεκάρετε μύτες και αφτιά στις φωτογραφίες – θα δείτε ότι διαφέρουν από λήψη σε λήψη.

2. Ο Πολ Μακάρτνεϊ δεν ζει!
Σκοτώθηκε το 1966 σε αυτοκινητιστικό και στη θέση του έκτοτε εμφανίζεται ένας σωσίας. Οσο για την κηδεία – το συγκρότημα φρόντισε να περάσει κρυφίως το μήνυμα τους φαν, 3 χρόνια αργότερα, με το εξώφυλλο δίσκου Abbey Road. Ο Τζον στα λευκά έκανε τον παπά, ο Ρίγκο στα μαύρα τη μοιρολογήτρα. Ο Πολ ξυπόλυτος όδευσε στον άλλο κόσμο. Ο Τζορτζ με τζιν, έκανε τον νεκροθάφτη.

3. Η Αβρίλ Λαβίν αυτοκτόνησε
Κάποτε είχε προσλάβει σωσία, τη Μελίσα Βαντέλα, για να μπερδέψει τους παπαράτσι και το σύστημα δούλεψε (αυτό ισχύει!). Όταν λοιπόν το 2003 έπαθε κατάθλιψη και αυτοκτόνησε η εταιρεία παραγωγής της επιστράτευσε την Βαντέλα – η οποία πλέον κάνει καριέρα ως Νέα Αβρίλ.

4. Ούτε ο Εμινεμ ζει
Πέθανε από υπερβολική δόση το 2007. Αλλοι λένε ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό. Αυτό που βλέπουμε σήμερα ως Εμινεμ είναι ένα ανθρωποειδές με τη μορφή του πιο ταλαντούχου ράπερ που πέρασε ποτέ από τη μουσική βιομηχανία. Προσέξτε το παγωμένο βλέμμα και τις αργές κινήσεις. Τα ρομπότ ενίοτε μπλοκάρουν… (βίντεο)

5. Ο Στίβι Γουόντερ βλέπει
Τόσα χρόνια μας παραμυθιάζει – ότι, λέει, τυφλώθηκε όταν ήταν νεογέννητος (εξαμηνίτικο), από υπεροξυγόνωση στη θερμοκοιτίδα… Αλλά κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία, σύμφωνα με τους παρατηρητικούς. Αν δεν βλέπει πώς φωτογραφίζει το κέρινο ομοίωμα του Μάικλ Τζάκσον; (φωτογραφία)

Επίσης, αν δεν βλέπει πώς έπιασε το μικρόφωνο που έριξε ο Πολ Μακάρτνεϊ πάνω στη σκηνή; (βίντεο)

6. Η Κέιτι Πέρι είναι η Τζον-Μπένετ Ράμσι
«Εκπληκτική ομοιότης! Εχουν την ίδια ελιά στον λαιμό!» – διάφορα τέτοια ισχυρίζεται σε διαδικτυακά βίντεο ένας τύπος ονόματι Ντέιβ Τζόνσον και τα πλήθη τον ακούν προσεκτικά. Ο ίδιος εξηγεί πως οι γονείς της μικρής βασίλισσας της ομορφιάς την εξαφάνισαν στα 6 της, το 1996, για να την εμφανίσουν αργότερα σαν σταρ του πενταγράμμου. Αυτή είναι η Κέιτι Πέρι.

7. Ο Μάικλ Τζάκσον είναι η Λατόγια
Υποτίθεται ότι με τις πλαστικές που έκανε ο βασιλιάς της ποπ ήθελε να μοιάσει στην αδελφή του. Ωστόσο πολλοί δύσπιστοι ισχυρίζονταν στα ‘80s και στα ‘90s ότι ο Μάικλ και η Λατόγια ήταν το ίδιο πρόσωπο. Τελικά ένας δημοσιογράφος ρώτησε τη Λατόγια το 1988 αν όντως είναι ο Μάικλ… «Ημασταν πάντα κοντά, αλλά είμαστε διαφορετικά πρόσωπα», ήταν η απάντηση.

8. Ο Λιούις Κάρολ ήταν ο Τζακ Αντεροβγάλτης
Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας του βιβλίου «Jack the Ripper: Light-Hearted Friend», ονόματι Ρίτσαρντ Γουάλας. Ως αποδεικτικά στοιχεία για το πιο πάνω αναφέρει αναγραμματισμούς σε δύο παραμύθια του Κάρολ: στο «The Nursery “Alice”» που είναι η παιδική εκδοχή της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» και το «Sylvie and Bruno». Τα δύο αυτά παραμύθια εκδόθηκαν ενώ ο Αντεροβγάλτης ξεντέριζε το Λονδίνο…

9. Η Μπλου Αϊβι δεν είναι παιδί της Μπιγιονσέ
Πώς προκύπτει αυτό; Δεν μάθαμε ποτέ πότε έγινε η σύλληψη, ούτε μάθαμε πότε γεννήθηκε και επιπλέον όταν, υποτίθεται, η Μπιγιονσέ ήταν έγκυος, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και της έφυγε η σακούλα από την κοιλιά… Αν δεν πιστεύετε δείτε το βίντεο. Οι γνώστες λένε πως το παιδί γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα.

10. Και η Κλοέ Καρντάσιαν είναι κόρη του φονιά
Ο φονιάς είναι ο Ο.Τζ. Σίμπσον, κολλητός του, μακαρίτη από το 2003, πατέρα Καρντάσιαν και καταδικασμένος για τη δολοφονία της συζύγου του. Σύμφωνα με τις φήμες, η Κρις Τζένερ απάτησε τον σύζυγο με τον καλύτερό του φίλο (ΟΚ, συμβαίνουν αυτά) και 9 μήνες μετά, το 1984, έφερε στο φως μια κόρη, που είναι σαν δίδυμη με τη συνομήλική της κόρη του Σίμσον. Κι αυτά συμβαίνουν…

Τα χαμένα δικαιώματα

11. Ο Μπομπ Ντίλαν έκλεψε το «Blowin’ in the Wind»
Το τραγούδι το έγραψε ένας φοιτητής στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Λόρι Γουάτ. Το έπαιξε με τη μπάντα του σε ένα live του πανεπιστημίου το 1962 και εκεί κάποιος το άκουσε. Ισως και ο ίδιος ο Ντίλαν, ο οποίος την επόμενη χρονιά το συμπεριέλαβε στο δεύτερο άλμπουμ του, «The Freewheelin’ Bob Dylan». Όλα αυτά τα είπε ο φοιτητής σε έναν δημοσιογράφο του αμερικανικού περιοδικού Newsweek το 1963. Το άρθρο αυτό βύθισε σε κατάθλιψη τον Ντίλαν για μερικούς μήνες, σύμφωνα με τον βιογράφο του.

12. Η Εμιλι Μπροντέ δεν έγραψε τα «Ανεμοδαρμένα ύψη»
Μια γυναίκα του 1840 δεν βρίζει και δεν κάνει τόσο βρωμερές περιγραφές. Δεν μπορεί να συλλάβει και να αποδώσει λογοτεχνικά έναν «απαίσιο ήρωα» σαν τον Χίθκλιφ. Αυτά λένε οι υποστηρικτές της θεωρίας. Και τότε ποιος έγραψε το αριστούργημα; Ο μέθυσος αδελφός της συγγραφέως, Μπράνγουελ Μπροντέ. Και ποια είναι η απόδειξη; Ο Μπράνγουελ, χρόνια προτού εκδοθεί το βιβλίο, μεθυσμένος ένα βράδυ, διάβαζε στους φίλους του αποσπάσματα από ένα βιβλίο που έμοιαζε με τα «Ανεμοδαρμένα ύψη»…

13. Η Νίκι Μινάζ είναι ο Jay-Z
Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο αλλά είναι η ίδια φωνή. Σύμφωνα με τη θεωρία συνομωσίας, τα γρήγορα και μπερδεμένα τραγούδια που έκαναν διάσημη τη ράπερ από την Τρινιδάδ ανήκουν στον αμερικανό ράπερ Jay-Z και η φωνή ακούγεται διαφορετική διότι τα τραγούδια είναι ηχογραφημένα σε fast forward. Ακουσον!

14. Ο Σαίξπηρ δεν έγραψε τα θεατρικά του
Και τότε ποιος τα έγραψε; Ο Σερ Φράνσις Μπέικον – ο φιλόσοφος, ο Λονδρέζος, ο μορφωμένος, ο πλούσιος, ο φιλόδοξος πολιτικός. Και γιατί δεν τα υπέγραψε, αφού είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία; Επειδή ήταν υποτιμητικό για έναν πολιτικό να γράφει θεατρικά… Αν αυτό ισχύει ο Σερ Φράνσις Μπέικον την πάτησε άσχημα…

15. Ο Κερτ Κομπέιν έγραψε το καλύτερο άλμπουμ της «βλαμμένης»
Η «βλαμμένη» είναι η Κούρτνεϊ Λοβ και το άλμπουμ είναι το «Live Through This» (1994), το οποίο πράγματι είναι το καλύτερο που έβγαλε, η χήρα του Κομπέιν, με το συγκρότημά της, τους Ηole. Ο μακαρίτης, πράγματι βοήθησε – τραγούδησε δεύτερη φωνή σε δύο τραγούδια και έγραψε ένα για την πίσω πλευρά του δίσκου. Οι φαν του όμως –που μισούν τη «βλαμμένη» επειδή αυτή τον έχωσε στα ναρκωτικά– ισχυρίζονται πως όλο το άλμπουμ είναι δικό του δημιούργημα, επειδή την αγαπούσε και ήθελε να τη βοηθήσει.

Ποιος ζει και ποιος πέθανε

16. Ο Ελβις τρώει χάμπουργκερ
Αυτό ήθελε πάντα να κάνει κι αυτό έκανε. Δεν πέθανε από αρρυθμία, διότι αυτή δεν διαγιγνώσκεται μετά θάνατον – έτσι λένε οι «ειδήμονες». Ηθελε να ξεφύγει από κάτι τύπους που τον κυνηγούσαν για ναρκωτικά και ζήτησε από τον Νίξον να τον προστατεύσει. Εκείνος τον παρέδωσε στη φροντίδα του FBI και έτσι σήμερα ο Ελβις τρώει ανέμελα σε διάφορα επαρχιακά Burger King των ΗΠΑ και καθαρίζει σκάλες σφυρίζοντας γνώριμους σκοπούς, στο Αμστερνταμ – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

17. Ο Μάικλ Τζάκσον έγινε ξανθιά
Και πήγε στην κηδεία του… κουκλίτσα! Λευκός, με λεπτά χαρακτηριστικά, μακριά ολόισια μαλλιά. Τελευταία είχε περιπέτειες με τον νόμο, αυτό να λέγεται, οπότε πήρε την απόφαση και αποχαιρέτησε όνομα, ΑΦΜ, περιουσία και συγγενείς, για να ζήσει μια δεύτερη πιο ξέγνοιαστη ζωή. Για του λόγου το αληθές, δείτε το βίντεο από την κηδεία.

18. Ο Ντέιβιντ Μπόουι έχει off shore
Δεν πέθανε, διότι άφησε διαθήκη στη βοηθό του Κόκο Σουάμπ 2 εκ. και όλες τις μετοχές του στην εταιρεία Opossum Inc. Ελα όμως που τέτοια εταιρεία δεν υπάρχει! ‘Η αν υπάρχει αυτή θα βρίσκεται σε κάποιο από τα απομακρυσμένα νησιά όπου μάλλον θα λιάζεται αυτή την εποχή ο σταρ που όλοι νομίζουμε για μακαρίτη.

Ποιος σκότωσε ποιον

19. Η Μέριλιν δεν αυτοκτόνησε
Ο Τζακ Κλέμονς, ο αξιωματικός της Αστυνομίας του Λος Αντζελες, ο οποίος έφτασε πρώτος στην κρεβατοκάμαρα της σταρ, είπε πως το πτώμα φαινόταν σαν σκηνοθετημένο. Εν συνεχεία ίχνη βραβιτουρικών στο στομάχι της νεκρής δεν βρέθηκαν. Αλλα και πάλι το ποτήρι με το νερό τι μπορεί να το ήθελε η αυτόχειρας στο κομοδίνο; Για να καταπιεί πιο εύκολα τα 100 βαρβιτουρικά;
Οι υποψιασμένοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους: τη σκότωσε ο Ρόμπερτ Κένεντι για να μην αποκαλύψει η σεξοβόμβα ότι έκανε σεξ με όλα τα αδέρφια Κένεντι.

20. Τον Μπρους Λι τον έφαγε η μαφία
Η κινέζικη εννοείται, και αυτό διότι στις ταινίες του το 32χρονος σούπερ σταρ αποκάλυπτε συστηματικά τα πολύτιμα μυστικά του καράτε. Μην ξεχνάμε ότι το 1973 που πέθανε ο Μπρους Λι υπήρχε ακόμα ο Ψυχρός Πόλεμος. Η επίσημη αιτία θανάτου του 32χρονου ηθοποιού, από αναλγητικά χάπια που του προκάλεσαν αλεργικό σοκ – κατά τους «γνώστες» είναι απαράδεκτη.

21. Τη Νάταλι Γουντ την έπνιξε ο Βάγκνερ γιατί τον έπιασε με εραστή
Ηταν 28 Νοεμβρίου και στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν το ζεύγος Νάταλι Γουντ-Ρίτσαρντ Βάγκνερ, ο φίλος τους Κρίστοφερ Γουόκεν και ο καπετάνιος. Το ζευγάρι τσακώθηκε και η Γουντ μπήκε στο φουσκωτό για μια βόλτα να ξεσκάσει. Ηταν νύχτα και το πτώμα ήταν γεμάτο μελανιές. Γιατί τσακώθηκε το ζεύγος; Επειδή η σύζυγος έπιασε τον σύζυγο στο κρεβάτι με τον φίλο του – λέει η συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας. Τον καβγά, επιβεβαιώνει και ο καπετάνιος.

22. Τον Μπράιαν Τζόουνς τον έπνιξε ο εργολάβος
Ο πρώην κιθαρίστας των Rolling Stones βρέθηκε πνιγμένος στην πισίνα του και παραγεμισμένος με ποτό και ναρκωτικά. Ωστόσο σύμφωνα με τη θεωρία που προωθούν ορισμένοι, δεν ήταν οι καταχρήσεις που τον έσπρωξαν στον Χάρο – ήταν ο εργολάβος Φρανκ Θόρογκουντ, που εκείνο το βράδυ βρισκόταν σπίτι του. Τσακώθηκαν λέει για τα λεφτά και ο εργολάβος τον έπνιξε.

23. Τον Λου Ριντ τον φόνευσε η Lady Gaga
Η αμερικανίδα ποπ σταρ επιχείρησε να καλοπληρώσει τον Λου Ριντ το 2012 για να τη συμβουλεύσει σχετικά με τους Velvet Underground. To άλμπουμ της με τίτλο «Artpop» ήθελε να παραπέμπει σε αυτούς. Ο Λου Ριντ δεν της έδωσε τη σημασία που ζητούσε. Επιπλέον σε δήλωσή του, εκείνο τον καιρό, εξήρε το ταλέντο του Κάνιε Γουεστ.
Αυτό εξόργισε τη Lady Gaga. Λέγεται ότι η σταρ συνεννοήθηκε με τον μάνατζερ και δολοφόνησαν τον βετεράνο μουσικό με δηλητήριο, που ενέχυσαν μέσα στον ορό, ενώ εκείνος συνερχόταν από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί στην κλινική του Κλίβελαντ.

24. Τον Τζον Λένον τον σκότωσε ο Στίβεν Κινγκ
Φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία. Υποτίθεται πως ο Λένον, υπογράφει αυτόγραφο στον δολοφόνο του Μαρκ Τσάπμαν λίγες ώρες πριν το φονικό. Δείτε τώρα και τη φωτογραφία του αμερικανού συγγραφέα Στίβεν Κινγκ εκείνη την εποχή. Σε αυτόν υπέγραψε αυτόγραφο ο Λένον! Σύμφωνα με τον εμπνευστή της ιδέας, Στιβ Λάιτφουτ, ο Κινγκ συνωμότησε με τους Ρόναλντ Ρέιγκαν και Ρίτσαρντ Νίξον εναντίον του Λένον, επειδή ο τελευταίος προωθούσε την παγκόσμια ειρήνη.

25. Τον Αλμπερ Καμύ τον σκότωσε η KGB
Πήγαινε γυρεύοντας ο γάλλος συγγραφέας και το νήμα της ζωής του κόπηκε το 1960 στα 46 χρόνια του σε ένα φρικτό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με το αυτοκίνητο του εκδότη του, Μισέλ Γκαλιμάρ. Ο Γκαλιμάρ βγήκε από τα παλιοσίδερα σώος και αβλαβής.
Τότε όλοι μίλησαν για ατυχία. Πένηντα χρόνια αργότερα, βρέθηκε στα σημειωματάρια του τσέχου ποιητή Γιαν Ζάμπρανα σημείωμα που έλεγε πως το μοιραίο αυτοκίνητο με το οποίο σκοτώθηκε ο Καμύ το είχε «πειράξει» η Σοβιετική Ενωση. Γιατί; Διότι ο συγγραφέας είχε υποστηρίξει τον Μπόρις Παστερνάκ για το «Δρ Ζιβάγκο» και επίσης επειδή είχε εκφραστεί κατά της σοβιετικής επέμβασης στην Ουγγαρία το 1956.

The post Οι 25 πιο hot θεωρίες συνωμοσίας της ποπ κουλτούρας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
ποπ, θεωριες, ποπ, bob dylan, rolling stones, lady gaga, beatles, κηδεία, road, τζιν, εταιρεία, νέα, εμινεμ, σταρ, jack, ripper, μπλου, συλληψεις, φως, live, bob, dylan, forward, θεατρο, ελβις, fbi, burger, king, ηπα, αμστερνταμ, αφμ, σοκ, lady, velvet, underground, gaga, κινγκ, ενωση, ουγγαρια, protagon, τζον μοδινος, λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, wind, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, ψυχρος πολεμος, βιντεο, αυτοκινητο, αφμ, γυναικα, ηπα, ιχνη, καριερα, καταθλιψη, μητερα, μουσικη, ναρκωτικα, νησια, ρωτησε, σταρ, ταινιες, τραγουδια, φημες, φωτογραφιες, φωτογραφια, φως, ψωμακια, fbi, lady gaga, protagon, αρθρο, αμστερνταμ, αρρυθμια, ατυχια, αφελης, βαγκνερ, βιβλιο, βλεμμα, βραδυ, βρισκεται, γινει, γονεις, δευτερο, δειτε, δηλωση, δηλητηριο, εγκυος, εγινε, εγχειρηση, ευκολα, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, ελια, εμινεμ, ενημερωση, ενιοτε, εποχη, εταιρεία, εφυγε, ζευγος, ζωη, ζωης, ιδεα, κηδεία, ιδια, ιδιο, ιντερνετ, υπηρχαν, ισχυει, η φωνη, θεωριες συνομωσιας, θεωρια, κινγκ, κοκο, λεφτα, λευκα, ληψη, μακρια, μαλλια, μηνες, μπλου, μορφη, μυστικα, νερο, νημα, νυχτα, νιξον, τζιν, ξυπολυτος, παντα, ονομα, γουαλας, παραμυθια, παιδι, πεθανε, πισινα, ρομποτ, σαιξπηρ, σεναριο, συζυγο, συνεχεια, συλληψη, σοβιετικη ενωση, σοκ, σπιτι, σουπερ, σωος, τυπος, φοιτητης, φουσκωτο, φωνη, χηρα, ωρες, αδυνατο, beatles, μπιγιονσε, bob, burger, ελβις, εμφανισεις, ενωση, road, forward, gaga, χωρα, king, κρεβατι, lady, light, νιωθεις, ποτο, protagon.gr, ripper, movie, rolling stones, τρελος, τρελο, τρωει, underground, velvet, χαπια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα