Οδηγίες τρόμου από τον ISIS για «χτυπήματα που φέρνουν την απόλυτη σφαγή»

Ξανά με βαρύ όχημα, ξανά σε πολυσύχναστο σημείο, ξανά με στόχο την καθημερινή ζωή των πολιτών. Η επίθεση στη Βαρκελώνη είναι άλλη μία στη σειρά των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη με οχήματα πάνω στο πλήθος, μιας σειράς που έχει αρχίσει να μακραίνει επικίνδυνα.

Το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τους ερευνητές που παρακολουθούν την αρκετά πλούσια δραστηριότητά του στα κοινωνικά δίκτυα και σε έντυπα, έχει εκδώσει οδηγίες για τους πιστούς του ώστε να χρησιμοποιούν νταλίκες, φορτηγά και αυτοκίνητα για επιθέσεις πάνω στο πλήθος.

Αλλες οδηγίες

αφορούν τις επιθέσεις με μαχαίρι ή βόμβες και πώς να κρατούν ομήρους, γράφει ο Independent.

Η έξαρση της δραστηριότητας, αλλά και της ανησυχίας των αρχών (ως ένα βαθμό και των πολιτών) οφείλεται στην κατάσταση επί του εδάφους στο Ιράκ και τη Συρία, τις βάσεις του IK στην Μέση Ανατολή.

Μια σύντομη αναδρομή στις επιθέσεις με όχημα τους τελευταίους 13 μήνες:

-Τον Ιούλιο του 2016 στη Νίκαια της Γαλλίας, 86 νεκροί στον παραλιακό δρόμο της πόλης, την βραδιά της εθνικής εορτής της Γαλλίας

-Τον Δεκέμβριο στο Βερολίνο στη χριστουγεννιάτικη αγορά, 12 νεκροί.

-Δύο διαφορετικές επιθέσεις στο Λονδίνο τον περασμένο Μάρτιο, μία στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ με τέσσερις νεκρούς και άλλη μία επίθεση δύο μήνες αργότερα με οκτώ νεκρούς.

-Τον Απρίλιο πέντε νεκροί στη Στοκχόλμη, όταν φορτηγό χτύπησε σε καταστήματα.

-Μια αποτυχημένη προσπάθεια έγινε στο Παρίσι, η οποία κατέληξε στον θάνατο του δράστη.

Η επιρροή των τζιχαντιστών έχει μειωθεί και έχουν απολέσει πολλά από τα εδάφη τους και πηγές εσόδων. Το τέλος του ΙΚ μοιάζει πιο κοντινό από ότι ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρη εξάλειψη.

Πολύ περισσότερο γιατί παρατηρείται κύμα επιστροφής μαχητών από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, από όπου είχαν φύγει ακριβώς για να ενταχτούν στις τάξεις του ΙΚ.

Πεπειραμένα και αρκετοί αποφασισμένα, εκατοντάδες άτομα έρχονται με τις ευλογίες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) των καθοδηγητών τους. Προπαγανδιστικό έντυπο του ΙΚ ανέφερε προ μηνών ότι η δολοφονία πολιτών, πέρα από πολιτικούς ή στόχους των αρχών ασφαλείας, είναι επιτρεπτή βάσει των κανόνων του Ισλάμ. (Αυτή η θέση δεν είναι πάντως αποδεκτή από όλους τους μουσουλμάνους θεολόγους).

Πρόσφοροι στόχοι χαρακτηρίζονταν οι δρόμοι που είναι γεμάτοι πεζούς και τα σημεία που προσελκύουν τουρίστες σε μεγάλες πόλεις και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χωρών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ.

Σε ό,τι αφορά την τακτική της ομηρίας, τα έντυπα του ΙΚ συστήνουν να κρατούνται μεγάλοι αριθμοί ομήρων όχι για διαπραγματευτικό χαρτί αλλά για να προκαλέσουν τη «μέγιστη δυνατή σφαγή», μέχρι οι δράστες να χάσουν την ζωή τους από την αστυνομία.

The post Οδηγίες τρόμου από τον ISIS για «χτυπήματα που φέρνουν την απόλυτη σφαγή» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα