Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποχαιρετά την Κάρμε Τσακόν

Στην προσωπικότητα της Κάρμε Τσακόν, της ισπανίδας πρώην υπουργού Αμυνας που πέθανε ξαφνικά την Κυριακή σε ηλικία 46 ετών λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Υπήρξαν και οι δύο υπουργοί Αμυνας το διάστημα 2009 με 2011.

Οπως σημειώνει ο πρώην υπουργός, η

Τσακόν, που ήταν «γοητευτική, δυναμική, πολλά υποσχόμενη στην ισπανική και στην ευρωπαϊκή πολιτική ζωή, έφυγε χωρίς εμείς, οι μακρινοί της φίλοι, να έχουμε κάποια ένδειξη ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

»Θα αποφύγω τις δραματικές κοινοτοπίες, που είναι δυστυχώς αφόρητα αληθινές και περιγράφουν τα όρια και την αβεβαιότητα της ζωής μας. Συνυπήρξαμε με την Κάρμε ως υπουργοί Αμυνας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Βρεθήκαμε σε συναντήσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

»Θυμάμαι πάντα τον ενθουσιασμό της και την επιθυμία της να παρεμβαίνει στα γεγονότα. Εχω στο νου μου την εικόνα της ως οικοδέσποινας στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ στη Πάλμα της Μαγιόρκας, να της παρουσιάζει όπλα το τιμητικό άγημα, να την χαιρετά με το ξίφος του και να της δίνει αναφορά ο επικεφαλής αξιωματικός , λίγο πριν από το επίσημο δείπνο.

»Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο Ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς τόσο η Κάρμε, όσο και πολλά αλλά κρίσιμα πρόσωπα είναι γνωστοί και φίλοι από τις διαδικασίες της ΕΕ και του PES. Πάντα ρωτούσα για τη Κάρμε. Το μόνο που δεν περίμενα ήταν η είδηση του θανάτου της.

» Το ερώτημα είναι δυστυχώς πάντα το ίδιο: πώς συνδυάζεται η προσωπική ματαιότητα με την ιστορική αισιοδοξία, έστω στο μακρύ χρόνο».

The post Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποχαιρετά την Κάρμε Τσακόν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα