Ο Τσίπρας δεν θέλει μέτρα και απειλεί με εκλογές

Ενα νέο γύρο επαφών με τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά τους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τετάρτης.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός θα μεταφέρει στους συνομιλητές του ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στην

περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, τα μηνύματα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση προς θετική κατεύθυνση -έως τώρα, τουλάχιστον- δεν είναι θετικά.

Η κυβέρνηση προσδοκά να επιτύχει την εμπιστοσύνη των δανειστών ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα. Ωστόσο, αν αυτό δεν συμβεί, τότε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: θα αναλάβουν το κόστος των σκληρών μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοσθούν με μειώσεις συντάξεων, αφορολογήτου και περικοπές στον δημόσιο τομέα ή θα επιλέξουν τη λύση της προσφυγής στις κάλπες;

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο για το Eurogroup και τη διαπραγμάτευση.

Επισημάνθηκαν 4 βασικοί άξονες:

Χαρακτηρίστηκε ως επιτυχία η απόφαση για το χρέος και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.Σημειώθηκε πως η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται νέα μέτρα ούτε ακραίες απαιτήσεις όπως 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια.Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.Θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τις επόμενες ημέρες, κυρίως στη Σύνοδο Κορυφής την άλλη Πέμπτη.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν αναλυτικά οι: Βάκη Φωτεινή, Βούτσης Νίκος, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Παππάς Νίκος, Σβίγκου Ράνια, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φίλης Νίκος, Χριστοδουλόπουλου Τασία.

The post Ο Τσίπρας δεν θέλει μέτρα και απειλεί με εκλογές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα