Ο Τσακαλώτος τσιτάρει… Μαρκ Τουέιν για να απαντήσει στη ΝΔ

Το ερώτημα γιατί σιωπά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, έσπευσε, όπως αναμενόταν, να εκμεταλλευτεί πολιτικά η Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά. Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε

για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας» ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Στο ίδιο ερώτημα έσπευσε να απαντήσει, κάπως, ο υπουργός Οικονομικών. Οχι με δήλωση αλλά με αυτό το περίεργο επικοινωνιακό μονοπάτι «όσων είπε σε συνεργάτες του».

«Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», φέρεται λοιπόν, να είπε ειρωνικά σε συνεργάτες του ο κ. Τσακαλώτος, επιστρατεύοντας ρήση του λογοτέχνη Μαρκ Τουέιν ώστε να απαντήσει στη ΝΔ. Με αυτό τον τρόπο, λένε οι «συνεργάτες» τους, ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να καταστήσει σαφές ότι παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με όρους που θα αφήνουν περιθώρια για άσκηση αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών, καθώς και ότι δεν κάμπτεται από πιέσεις και αμφισβητήσεις.

Για την ιστορία, ο σπουδαίος αμερικανός λογοτέχνης και συγγραφέας του «Τομ Σόγιερ» είχε σχολιάσει ένα δημοσίευμα εφημερίδας που είχε ανακοινώσει τον θάνατό του: «Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι οι φήμες περί του θανάτου μου είναι κάπως υπερβολικές».

Βέβαια πέρα από τα ευφυολογήματα, απάντηση για την ταμπακέρα δεν υπάρχει. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί για το τι έγινε τελικά στο τελευταίο Eurogroup μολονότι έχουν μιλήσει όλοι οι άλλοι, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μέχρι τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Σπίρτζη. Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση, επίσημη ή άτυπη, ή έστω διαρροή για το τι συμφώνησε με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης. Μόνο τα τσιτάτα του Μαρκ Τουέιν που είπε «σε συνεργάτες του».

Ωστόσο οι πληροφορίες για μεγάλη απόσταση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και την ομάδα Τσίπρα στο Μαξίμου, όλο και πληθαίνουν. Τα «Νέα» έγραψαν μάλιστα για εντάσεις του κ. Τσακαλώτου τόσο με τον κ. Τζανακόπουλο, όσο και με τον κ. Παππά. Εγραψε στο ρεπορτάζ της η Καρολίνα Παπακώστα: «Δεν έλειψαν οι εντάσεις. Τόσο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Γιώργου Χουλιαράκη όσο και μεταξύ του Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά. Ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνει μια πηγή, δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του. Ορισμένοι δε υποστηρίζουν ότι σημαντικές τριβές υπήρξαν και μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άνθρωποι που ήταν παρόντες αντελήφθησαν – όπως επί λέξει το θέτουν – μια “επιτηδευμένη ουδετερότητα” του Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς τους καβγάδες».

Από τη ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να σχολιάσει το τσιτάτο Τσακακαλώτου με ένα tweet.

Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει & αυτή τη ρήση του: "Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια". #tsakalotos #Eurogroup https://t.co/zmHFxprWEQ

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) February 23, 2017

The post Ο Τσακαλώτος τσιτάρει… Μαρκ Τουέιν για να απαντήσει στη ΝΔ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα