Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Μαξίμου

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας ο κύκλος συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους ενημερώνει τόσο για τα της συμφωνίας στο Eurogroup όσο και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό -στον απόηχο και της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα.

Αυτή η συνάντηση ήταν και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ.

Θεοδωράκη μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου την περασμένη Τετάρτη. Μόλις το πρωί της Δευτέρας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενημερώνοντας ότι επιστρέφει στα καθήκοντά του: «Καλημέρα καλημέρα! Όλα πήγαν καλά και είμαι έτοιμος για νέες διαδρομές, νέες ανηφόρες και νέες μάχες (ίσως με πιο αργά βήματα για λίγες ακόμη μέρες)» ανέφερε σχετικά μεταξύ άλλων.

Υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός τον ρώτησε για την υγεία του, λέγοντας «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς εδώ θα σε ταΐσουμε».

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Οι επαφές του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς -και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αύριο, Τρίτη (διαβάστε το πρόγραμμα)- αφορούν όπως έχει διαμηνυθεί από το Μαξίμου τόσο τις εξελίξεις στην οικονομία, μετά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, όσο και στο Κυπριακό, το οποίο μπαίνει καθώς φαίνεται σε μια νέα φάση με την Αθήνα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου και προτού αρχίσει η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον δεύτερο των πολιτικών αρχηγών, Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία στο Eurogroup θα γίνει την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την πάγια θέση του κόμματος ότι η συμφωνία με τους δανειστές έπρεπε να είχε κλείσει πολύ νωρίτερα και πως η τακτική αργοπορίας της κυβέρνησης οδήγησε τη χώρα στο να χάσει τον μικρό βηματισμό της, να μην υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας και να χαθούν θέσεις εργασίας. «Πήγαν χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε και στο Κυπριακό. Είπε ότι και οι δύο συμφώνησαν για στήριξη στον Πρόεδρο της Κύπρου και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι πρέπει να απομονωθούν οι ακραίες υπερεθνικιστικές και συντηρητικές φωνές που υπάρχουν ακόμα και μέσα στη χώρα μας και μπορεί να τορπιλίσουν τη λύση του Κυπριακού.

Επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τις αλλαγές στην Παιδεία –«ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει»– όσο και για την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Αμυνας μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor 1.

The post Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Μαξίμου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα