Ο Παπαδημητρίου που «διαφωνεί» με τον «εκσυγχρονισμό» των Κυριακών

12:53 2/5/2017 - Πηγή: Protagon

Στην απόφαση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο είναι μέρος των μέτρων που συμφωνήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σε γενικές γραμμές χαρακτήρισε την συμφωνία που έκλεισε τα ξημερώματα της Τρίτης ως «συμβιβασμό», εξηγώντας ότι «υπάρχουν αρκετά μέτρα που είναι καλά και αλλά που δεν είναι. Οπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών μερικοί θα έχουν μειώσεις και ορισμένοι αυξήσεις».

Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές –περί τις 30 αντί για οκτώ που ισχύει ως τώρα– ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι «διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες. Πρέπει να το δούμε ως εκσυγχρονισμό της οικονομίας». Δηλαδή σε απλά ελληνικά, ο υπουργός μάς είπε ότι διαφωνεί με έναν εκσυγχρονισμό. Μια μάλλον περίεργη αντίληψη περί προόδου.

Για το ποιες περιοχές θα αφορά η λειτουργία των καταστημάτων τις περισσότερες Κυριακές, είπε ότι «υπάρχει συμφωνία να ανοίξουν μερικές Κυριακές τα καταστήματα κυρίως στον δήμο Αθηναίων, από την παραλία του Πειραιά μέχρι το Σούνιο όπως επίσης και στη Θεσσαλονίκη αλλά και γύρω από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”».

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει τη μισή Αττική. Διότι, από τον Πειραιά ως τον Σούνιο σημαίνει και Γλυφάδα και Καλλιθέα και Αλιμος κλπ, άρα κάλλιστα οι καταστηματάρχες της Νέας Σμύρνης ή του Αγίου Δημητρίου να κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Και από την άλλη, η «περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο» είναι μια τεράστια περιοχή, που περιλαμβάνει προφανώς και το εκπτωτικό χωριό. Θα είναι αυτό ανοιχτό και θα είναι κλειστό το Mall στο Μαρούσι;

Αυτά ο κ. Παπαδημητρίου δεν τα απάντησε.

Για τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών είπε ότι θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών, είπε ο υπουργός. Σημείωσε δε ότι το μέτρο θα αφορά περίπου 30 Κυριακές τον χρόνο και ότι το ΔΝΤ ζητούσε άνοιγμα όλο τον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, την χαρακτήρισε «αναπτυξιακό μοχλό γιατί ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση» για να συμπληρώσει ότι «μας δίνει τη δυνατότητα τώρα να προχωρήσουμε με τη διαδικασία της ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup μέσα σε αυτό το μήνα.

The post Ο Παπαδημητρίου που «διαφωνεί» με τον «εκσυγχρονισμό» των Κυριακών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα