Ο Ομιλος Olympia στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πολωνού προέδρου

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο πολωνός πρόεδρος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αγκάτα Κορνχάουζερ, κατά την πρώτη ημέρα toy στη χώρα μας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Κοινοβούλιο. Το απόγευμα, οι δύο Πρόεδροι εγκαινίασαν έκθεση για τον ελληνο-πολωνό ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Γεώργιο Ιβανώφ στο Πολεμικό Μουσείο, ενώ το βράδυ ο κ. Παυλόπουλος παρέθεσε δείπνο στον κ. Ντούντα.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Πολωνίας επισκέφθηκε την Ακρόπολη, την πολωνο – ελληνική έκθεση για καινοτόμα προϊόντα και το ελληνο – πολωνικό επιχειρηματικό συνέδριο «Πράσινες Καινοτόμες Τεχνολογίες». Κλείνοντας, γευμάτισε με πολωνούς και έλληνες επιχειρηματίες, παρουσία υπουργών και διπλωματών.

Ο Ομιλος Olympia ήταν μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό το γεύμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Γιάννης Καραγιάννης, πρόεδρος του Ομίλου Οlympia και της PLAY

Τον εκπροσώπησε ο Γιάννης Καραγιάννης, με τη διπλή του ιδιότητα ως πρόεδρος του Ομίλου αλλά και της εταιρίας τηλεπικοινωνιών PLAY στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Καραγιάννης απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην εταιρεία PLAY στην Πολωνία, θυγατρική του Ομίλου Olympia, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική επένδυση στην πολωνική αγορά, μέχρι σήμερα.

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι η Πολωνία αποτελεί ένα από τα ιδανικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα για επενδύσεις, καθώς είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αποτελεί μία αγορά που δίνει πρόσβαση σε εκατομμύρια καταναλωτές και βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με βάση την εμπειρία μας ενθαρρύνουμε τους έλληνες επιχειρηματίες να εντάξουν στον χάρτη των πιθανών επενδύσεών τους την Πολωνία που προσφέρει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που ευνοεί τις επενδυτικές προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις στην Πολωνία επιστρέφουν αποδόσεις και κέρδη. Καλούμε, επίσης, τους πολωνούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και δηλώνουμε ανοιχτοί σε συνεργασίες».

Η εταιρεία PLAY ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία το 2007 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη χώρα με μερίδιο που προσεγγίζει 30% της αγοράς και πελατειακή βάση που υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια συνδρομητές. Τον Ιούλιο του 2017, η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά που έγινε ποτέ στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία, με κεφαλαιοποίηση 2,2 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει βραβευθεί ως η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση που έγινε ποτέ στην πολωνική αγορά. Η PLAY είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Olympia που διατηρεί ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς, όπως το λιανικό εμπόριο (Public), τη βιομηχανία (Systems Sunlight & Sunlight Recycling), τη διανομή προϊόντων τεχνολογίας (Westnet Distribution) και το business λογισμικό (Softone / Metis). Στο εξωτερικό, δραστηριοποιείται με την επενδυτική εταιρία Tollerton στην Κύπρο καθώς και με θυγατρικές της Public, Softone και Westnet. Επίσης με θυγατρική της Softone στη Ρουμανία, ενώ εκτός από την PLAY στην Πολωνία δραστηριοποιείται και στον τομέα της καταναλωτικής πίστης μέσω της εταιρίας aasa σε Σουηδία, Πολωνία και Φινλανδία.

Κατάστημα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών PLAY στην Πολωνία

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ντούντα ζήτησε επέκταση και διεύρυνση των διμερών σχέσεων, εξαίροντας τον ρόλο της Ελλάδας. Νωρίτερα, είχε εκφράσει τη βεβαιότητα για άλμα των εμπορικών συναλλαγών: «Σύντομα είμαστε σίγουροι θα αυξήσουμε τις εμπορικές συναλλαγές και θα επιτύχουμε το όριο των δυο δισ. ετησίως», δήλωσε.

Ο πολωνός πρόεδρος αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης για τη χώρα του.

The post Ο Ομιλος Olympia στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πολωνού προέδρου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα