Ο μακελάρης του Λας Βέγκας είχε επισκεφτεί και άλλα φεστιβάλ!

Ο Στίβεν Πάντοκ είχε κλείσει δωμάτια στο Σικάγο και στο Λας Βέγκας τις ημέρες που διεξάγονταν μεγάλα μουσικά φεστιβάλ, διαπίστωσαν οι Αρχές που προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις του μυστηριώδους ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο την περασμένη Κυριακή.

Παραμένει ασαφές ποιο ακριβώς ήταν το κίνητρό του, το οποίο είναι πιθανόν να μην μάθουμε ποτέ.

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι τον περασμένο Αύγουστο στο Σικάγο ο Πάντοκ είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο κοντά στον χώρο του μεγάλου φεστιβάλ Lollapalooza.

Μία εβδομάδα πριν από την επίθεση

στο Λας Βέγκας, όπου αιματοκύλισε το φεστιβάλ της κάντρι, είχε κλείσει δωμάτιο μέσω AirBnB σε συγκρότημα κατοικιών στο κέντρο της πόλης σε χώρο κοντά σε φεστιβάλ στο οποίο εμφανίστηκαν γνωστά ονόματα του ροκ όπως οι Muse, η Lorde και οι Blink-182.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, δεν είναι γνωστό αν είχε σχέδια να επιτεθεί και σε αυτές τις εκδηλώσεις και αν τα ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Εξετάζονται ακόμη και κάποιες αναφορές του Πάντοκ για το γήπεδο μπέιζμπολ Φένγουεϊ Παρκ στη Βοστώνη, αν και η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς αφορούν.

Πέρα από αυτά, αξιωματούχος είπε στο Associated Press ότι οι Αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο Πάντοκ να σχεδίαζε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 1.600 σφαίρες στο αυτοκίνητο του Πάντοκ, λίπασμα, που είναι πρώτη ύλη για εκρηκτικά, αλλά και 22 κιλά τανερίτη, ο οποίος επίσης χρησιμοποιείται σε εκρηκτικά.

Και ενώ η έρευνα για τις κινήσεις του Πάντοκ συνεχίζεται, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιο ακριβώς ήταν το κίνητρο που τον οδήγησε να σκοτώσει 58 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 500 πριν αυτοκτονήσει.

Oπως επισημαίνει ο Guardian, το προφίλ του Πάντοκ, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι αυτό ενός «διαταραγμένου και επικίνδυνου άνδρα», ο οποίος με τα χρόνια συγκέντρωσε ένα μεγάλο οπλοστάσιο. Πάντως φαίνεται ότι παράλληλα ζούσε και μια μυστική ζωή για την οποία ίσως να μην μάθουμε ποτέ όλες τις λεπτομέρειες.

Εγινε ακόμη γνωστό ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στο πτώμα του Πάντοκ. Παραμένει πιθανό το σενάριο να έπασχε από κάποια νευρολογική διαταραχή ή να είχε ανίατη ασθένεια που τον ώθησε στην πράξη του.

Εν τω μεταξύ, στη μεγάλη συζήτηση για την οπλοκατοχή που άνοιξε για πολλοστή φορά η τελευταία μαζική δολοφονία, παρενέβη το πανίσχυρο λόμπι των κατόχων όπλων. Σε μια, όπως χαρακτηρίζεται, σπάνια υποχώρηση, η NRA εξέφρασε την υποστήριξή της στον περιορισμό των πωλήσεων των «bump stocks».

Πρόκειται για εξαρτήματα, τα οποία είχε και ο Πάντοκ, που αυξάνουν τον ρυθμό βολής στα ημιαυτόματα τουφέκια και τα μετατρέπουν σε αυτόματα όπλα.

The post Ο μακελάρης του Λας Βέγκας είχε επισκεφτεί και άλλα φεστιβάλ! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα