Ο Κώστας Γαβράς θα γυρίσει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη!

Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφέρει ο Κώστας Γαβράς το βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είδηση που έγινε γνωστή μέσα από επιστολή του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη κατά την παρουσίαση τη Δευτέρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι της ελληνικής έκδοσης. Οπως αναμενόταν, ήταν μια μαραθώνια εκδήλωση με πολλή αυτοαναφορικότητα – μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης μας υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναμιλήσει «ποτέ» για το 2015.

Για το βιβλίο, που πρωτοκυκλοφόρησε προ μηνών στα αγγλικά ως «Adults in the Room» και τώρα κυκλοφορεί στα ελληνικά με

υπότιτλο «Για μια Ελληνική Ανοιξη, μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες», μίλησαν η πρώην αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΕΠΕ Νίκος Θεοχαράκης και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι εξύμνησαν το βιβλίο και τις αρετές του συγγραφέα, ενώ η κυρία Βαλαβάνη φρόντισε να εξυμνήσει και τους πρώτους εκείνους μήνες του 2015 και τα σχέδια για Grexit. Στην ομιλία της, η κυρία Βαλαβάνη, μέλος του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης φοράς Αριστερά, επικαλέστηκε επικροτώντας τις εκτιμήσεις Βαρουφάκη ότι, ακόμα και στο κακό σενάριο του Grexit, το ΑΕΠ το 2016 «θα είχε απογειωθεί». «Αν καταφέρναμε να κάνουμε μια έντιμη συμφωνία, δεν θα είχα φύγει ποτέ από την υπουργική θέση που μου είχε δώσει ο Πρωθυπουργός» είπε η κυρία Βαλαβάνη, σημειώνοντας πως «εάν η κυβέρνηση ήθελε να αποδράσει από τα μνημόνια, θα το έκανε μόνο στηριζόμενη στον ελληνικό λαό».

Το φιλί. Γιάνης Βαρουφάκης και Νάντια Βαλαβάνη, κεντρικά πρόσωπα της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης του 2015, στην εκδήλωση στην Τεχνόπολη (SOOC)

Αλλά η είδηση ήταν αλλού. Ο κ. Βαρουφάκης έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου στον κ. Γαβρά που, όταν έμαθε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα για να γυρίσει τη νέα του ταινία! Ο 84χρονος σκηνοθέτης είναι ένας κατ’ εξοχήν «πολιτικός» κινηματογραφιστής. Δεν είναι μόνο το εμβληματικό «Ζ» (βασισμένο μάλιστα στο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού), ή το «Κατάσταση Πολιορκίας» (1972) και ο «Αγνοούμενος» (1982), αλλά και το πιο πρόσφατο «Κεφάλαιο» (2012) στο οποίο ο κ. Γαβράς διερευνά ακριβώς τους μηχανισμούς του χρήματος και του κεφαλαίου με θύματα τους εργαζομένους.

Ως γνωστόν το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη αποτελεί τη δική του καταγραφή των έξι πρώτων μηνών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και περιέχει αναλυτικές περιγραφές καθώς και διαλόγους που ο πρώην υπουργός είτε ηχογράφησε με το κινητό του, είτε μεταφέρει βάσει των σημειώσεών του.

The post Ο Κώστας Γαβράς θα γυρίσει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα