Ο δονητής που συλλέγει προσωπικά δεδομένα

12:22 3/4/2017 - Πηγή: Protagon

Όταν μπλέκεις το σεξ με τα application και είσαι ο χρήστης έχεις πάντα τον κίνδυνο η ερωτικές σου επιθυμίες, προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες να γίνουν βούκινο. Μ΄άλλα λόγια διατρέχεις πάντα τον κίνδυνο να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών.

Όταν μπλέκεις το σεξ με τα application και είσαι η καινοτομική κατασκευάστρια εταιρεία, έχεις πάντα τον κίνδυνο να πέσεις πάνω σε έξυπνους πελάτες οι οποίοι θα σε μηνήσουν. Μ΄άλλα λόγια διατρέχεις πάντα τον κίνδυνο να συρθείς στα δικαστήρια.

Η καναδική κατασκευάστρια εταιρεία σεξουαλικών βοηθημάτων Standard Innovation Corporation, η οποία έχει βραβευτεί πλειστάκις σε διεθνείς διαγωνισμούς για τα προϊόντα της, τον Αύγουστο του 2014, λανσάρισε τον προηγμένο δονητή We-Vibe® 4 Plus.

Ο δονητής We-Vibe® 4 Plus είναι φορτιζόμενος και διαθέτει τηλεκοντρόλ

Το συγκεκριμένο βοήθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ανά ζεύγη είτε κατά μόνας. Το σχήμα του είναι ελλειπτικό, με δύο άκρες. Η μία άκρη τοποθετείται στον γυναικείο κόλπο, και αγγίζει το λεγόμενο σημείο G. Η άλλη παραμένει έξω και εφάπτεται πάνω στην κλειτορίδα. Ο We-Vibe® 4 Plus είναι φορτιζόμενος και διαθέτει τηλεκοντρόλ. Η χρήστρια ή ο χρήστης μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 διαφορετικά είδη δονήσεων από το τηλεκοντρόλ και να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση κατά το δοκούν.

Τα είδη δονήσεων είναι τα εξής: απλή δόνηση, ρυθμικός παλμός, κύμα, ηχώ, παλίρροια, κολοφώνας, αναπήδηση, υποταγή, κορύφωση, τσα-τσα-τσα. Υπάρχει και μία ακόμη επιλογή η οποία συνδυάζει ένα είδος δόνησης για το σημείο G και άλλο για την κλειτορίδα. Τέλος ο χρήστης μπορεί να επιλέξει επίπεδο έντασης της δόνησης καθώς και την προτιμώμενη θερμοκρασία.

Μέχρι εδώ, ο We-Vibe® 4 Plus λειτουργεί σαν ένας προχωρημένος μεν, συμβατικός δε, δονητής. Εδώ όμως μπαίνει το application το οποίο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Standard Innovation Corporation ήρθε για να δώσει μια νέα, αναπάντεχη διάσταση στο ερωτικό παιχνίδι.

Πώς λειτουργεί το application: βάζεις το email σου και ένα password. Εγγράφεις τον κωδικό του δονητή σου. Αποκτάς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα είδη δονήσεων. Και πλέον, μπορείς να επιλέγεις τη δόνηση που θέλεις ακουμπώντας το δάχτυλό σου στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου σου αντί να επιλέγεις από το τηλεκοντρόλ. Μπορείς επίσης, να επιλέγεις από το κινητό σου την επιθυμητή δόνηση, μέσω Bluetooth ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε διαφορετική ήπειρο από τη συσκευή και από τον ερωτικό παρτενέρ σου. Πώς; Πατώντας τα κουμπιά. Μεγάλη επανάσταση.

Με το ειδικό application του We-Vibe® 4 Plus επιλέγεις από το κινητό σου την επιθυμητή δόνηση, μέσω Bluetooth ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε διαφορετική ήπειρο από τη συσκευή και από τον ερωτικό παρτενέρ σου

Η Standard Innovation Corporation κατάφερε να κάνει την απόλαυση στο σεξ videogame προσομοίωσης – μόνο που ο δέκτης είναι μια αληθινή γενετήσια ζώνη και όχι μία ψεύτικη στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.

Βεβαίως μαντεύουμε πως το We-Vibe® 4 Plus θα μπορούσε να γίνει γρήγορα ένα ευχάριστο παιχνίδι και για τους χάκερς – όπως και έγινε. Στο ετήσιο συνέδριο Def Con που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016 στο Λας Βέγκας, αναφέρθηκε πως παραβιάστηκαν καταχωρημένα στοιχεία σχετικά με τη θερμοκρασία και την ένταση των δονήσεων, που προτιμούν οι πελάτες της Standard Innovation Corporation. Τα στοιχεία αυτά υποκλάπηκαν από τους σέρβερ της εταιρείας στον Καναδά.

Ένα μήνα μετά από αυτήν την αποκάλυψη ακολούθησε το νομικό ζήτημα: τον Σεπτέμβριο του 2016, μία αμερικανίδα χρήστρια του We-Vibe® 4 Plus, κάτοικος Σικάγου, κατέθεσε αγωγή (με την υπογραφή «NP») κατά της πολιτικής της Standard Innovation Corporation, να αποθηκεύει τα email και τα password των πελατών της που χρησιμοποιούν το application και να αποθηκεύει επίσης τα είδη δονήσεων, τις εντάσεις και τη θερμοκρασία που αυτοί επιλέγουν. Χωρίς την έγκρισή τους. Η ίδια, όπως αναφέρει στην αγωγή, αγόρασε τον εν λόγω δονητή $ 140 και ενεργοποίησε το application πολλές φορές.

«Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται μόνο συγκεντρωτικά και καταχωρούνται σε μη αναγνωρίσιμες φόρμες. Ο λόγος που συγκεντρώνονται είναι για να βελτιώνουμε τα προϊόντα μας και για να διαγιγνώσκουμε την επιθυμία της αγοράς. Για παράδειγμα τεστάρουμε τη θερμοκρασία διότι θέλουμε να ξέρουμε πόσο καλά λειτουργεί η συσκευή. Και μετράμε την ένταση, διότι αν για παράδειγμα οι πελάτες μας χρησιμοποιούν περισσότερο την υψηλή ένταση, αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα αδύναμο μηχάνημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Standard Innovation Corporation, Ντένι Αλεξάντερ αναφορικά στους ισχυρισμούς και κατηγορίες.

Η υπόθεση τελικά οδηγήθηκε σε συμβιβασμό στον Καναδά, προς όφελος της ενάγουσας. Η «NP» θα ικανοποιηθεί οικονομικά και επιπλέον η εταιρεία υποχρεούται να διακόψει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των πελατών της αλλά και να καταστρέψει όλα τα υπάρχοντα αρχεία.

Επίσης, οικονομική αποζημίωση, μπορούν θεωρητικά να διεκδικήσουν και όλοι οι πελάτες της Standard Innovation Corporation, που προμηθεύτηκαν μέχρι τώρα τον εν λόγω δονητή. Οι καταχωρημένοι αγοραστές είναι 300.000 και εξ αυτών οι 100.000 έχουν ενεργοποιήσει το application. Κάθε ένας από τους αγοραστές μπορεί να διεκδικήσει ως 199 δολάρια Καναδά και όποιος έχει ενεργοποιήσει το application μπορεί να απαιτήσει αποζημίωση ως 10.000 δολάρια Καναδά.

Άλλο βέβαια το «διεκδικώ» κι άλλο το τι παίρνω στην πράξη. Στην πράξη λοιπόν, οι αγοραστές προβλέπεται να πάρουν ως 40 δολάρια Καναδά και οι χρήστες του application ως 500 δολάρια Καναδά.

Και τι έχει να πει η εναγόμενη εταιρεία για τον συμβιβασμό; «Είμαστε ευχαριστημένοι, που καταλήξαμε σε μια δίκαιη λύση». Αυτά ήταν τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου.

The post Ο δονητής που συλλέγει προσωπικά δεδομένα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα