Νόαμ Τσόμσκι, Χόλιγουντ και… Πάμελα Αντερσον στηρίζουν τον Μελανσόν!

Αναπάντεχη υποστήριξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα από το Χόλιγουντ, που διακρίνεται για τα προοδευτικά πολιτικά του αισθήματα, απολαμβάνει ο υποψήφιος της Αριστεράς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Ο υποψήφιος με το «καθηγητίστικο» λουκ και τα ολογράμματα που του επιτρέπουν να μιλά ταυτόχρονα σε επτά πόλεις είναι η έκπληξη των εκλογών. Η καλή του παρουσία στα δύο πρώτα ντιμπέιτ του έδωσε μεγάλη ώθηση στις δημοσκοπήσεις που τον φέρνει από την τέταρτη στη τρίτη και ίσως ακόμη και στη δεύτερη θέση.

Η απήχησή του δεν εξαντλείται μόνο στη Γαλλία.

Θέση υπέρ του πήρε η Πάμελα Αντερσον, η οποία συνδύασε τις εκλογές με την καμπάνια της υπέρ των ζώων αλλά και υπέρ του Τζούλιαν Ασάνζ.

Από την ιστοσελίδα της κάλεσε τους αναγνώστες της να δουν τις αποκαλύψεις του Wikileaks για το πώς η CIA κατασκόπευε γάλλους πολιτικούς. «Ειδικά οι Γάλλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι η αναζήτηση της αλήθειας και γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που ψηφίζουν είναι έντιμοι και λογοδοτούν», γράφει.

Προσθέτει ότι και η Λεπέν και ο Μελανσόν έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από τη CIA ενώ και οι δύο έχουν υποσχεθεί άσυλο στον Ασάνζ.

Για τον υποψήφιο της Αριστεράς προσθέτει ότι έκανε νύξη για την πιθανότητα να ενταχθεί ο Ασάνζ στη Λεγεώνα της Τιμής. Χαρακτηρίζει δε τον Μελανσόν «σταυροφόρο των δικαιωμάτων των ζώων» (κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και την Αντερσον).

«Πόσο υπέροχο θα είναι να επανενωθεί ο Τζούλιαν και η νεαρή οικογένεια του στη Γαλλία», γράφει η ηθοποιός και κλείνει με μια ευγενική προτροπή στους Γάλλους: «Ψηφίστε τον κύριο Μελανσόν για πρόεδρο, s’il vous plaît».

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το politico.eu, σε μία πολιτική παρέμβαση αμερικανοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι άρχισαν διαδικτυακή πρωτοβουλία προς τους Γάλλους «να μην επαναλάβουν την τραγωδία “Κλίντον vs. Τραμπ”» και να ψηφίσουν για αυτόν τον λόγο τον Μελανσόν.

Ανάμεσα στους πάνω από 7.600 που υπογράφουν το αίτημα είναι ο διανοητής Νόαμ Τσόμσκι και οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο (γνωστός από το «Spotlight») και Ντάνι Γκλόβερ (γνωστός από τη σειρά ταινιών «Φονικό όπλο»). Υπογράφει ακόμη ο σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν και η θεατρική συγγραφέας Ιν Ενσλερ (γνωστή από το έργο «Αιδοίων Μονόλογοι»).

@mrdannyglover Merci pour votre soutien ! / Thank you for your support !

— Jean-Luc Mélenchon (@JLMelenchon) April 19, 2017

Ο αριστερός υποψήφιος ευχαρίστησε με ένα tweet τον Ντάνι Γκλόβερ για την στήριξή του, ωστόσο, δια του εκπροσώπου του, δεν πήρε θέση στην υποστήριξη της Πάμελα Αντερσον.

The post Νόαμ Τσόμσκι, Χόλιγουντ και… Πάμελα Αντερσον στηρίζουν τον Μελανσόν! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα