Ενας νεκρός και 100 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Νιου Τζέρσι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που «ταξιδεύουν» από το σιδηροδρομικό σταθμό Χόμποκεν του Νιου Τζέρσι όπου στις 08:30 (τοπική ώρα) αμαξοστοιχία προσέκρουσε στην αποβάθρα του τερματικού σταθμού σκορπώντας το θάνατο τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

Αρχικά οι επίσημες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο αριθμός αναθεωρήθηκε.

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης από επιβάτες που διεσώθησαν αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφικής «εισβολής» του τρένου στην αποβάθρα του Χόμποκεν.

Μεταλλικά

τμήματα, σπασμένα γυαλιά, η στέγη του ιστορικού σταθμού που έχει καταρρεύσει και πανικόβλητοι άνθρωποι καταγράφονται στις εικόνες.

Από τους 100 τραυματίες, τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός εκείνων που η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη. Την ίδια στιγμή, ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χόμποκεν συγκαταλέγεται και ένας ανήλικος.

Σύμφωνα με το δίκτυο Fox News ανάμεσα στους τρεις νεκρούς συγκαταλέγεται και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ωστόσο το δίκτυο NBC αναφέρει πως βρίσκεται εν ζωή και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Immediate aftermath of NJ Transit crash in Hoboken, New Jersey

READ MORE: https://t.co/oJQNr1nJRV

Credit: Ben Fairclough pic.twitter.com/4mX7Zl3fnV

— RT America (@RT_America) September 29, 2016

Η αρμόδια υπηρεσία μεταφορών της περιοχής, δήλωσε πως πολλοί επιβάτες εγκλωβίστηκαν ότι σημειώθηκαν ζημιές στο σιδηροδρομικό σταθμό και ότι μέρος της στέγης κατέρρευσε.

«Το τρένο μου μόλις “εισέβαλε” στο σταθμό Χόμποκεν», έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

Επιβάτες που ήταν στον σταθμό μπροστά στο σημείο της πρόσκρουσης του τρένου

«Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή. Είμαστε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου που προσέκρουσε στο Χόμποκεν», ανήρτησε στη συνέχεια μία γυναίκα.

«Απλώς δεν σταμάτησε», δήλωσε ο παρουσιαστής του δικτύου WFAN, Τζον Μίνκο, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο την ώρα του περιστατικού. «Πέρασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μπήκε στην αίθουσα υποδοχής», εξήγησε ο Μίνκο.

«Το τρένο πετούσε στον αέρα», δήλωσε εργαζόμενος του σταθμού, ο οποίος περιέγραψε πως ακούστηκε σαν έκρηξη βόμβας όταν η αμαξοστοιχία έπεσε στην αποβάθρα.

Αμερικανικά δίκτυα επιβεβαιώνουν την περιγραφή του παρουσιαστή, καθώς όπως αναφέρουν το τρένο «εισέβαλε» στην αίθουσα αναμονής με αυξημένη ταχύτητα με τους μηχανοδηγούς να μην μπορούν να σταματήσουν την πορεία του.

Ο Μπαγιές Σαχ που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας δήλωσε στο δίκτυο NBC: «Διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα αλλά έμοιαζε σαν μία αιωνιότητα. Είδα μία γυναίκα εγκλωβισμένη κάτω από το τσιμέντο. Πολλοί άνθρωποι ήταν αιμόφυρτοι, ένας άνδρας έκλαιγε».

This is the scene after an NJ Transit train crashed at Hoboken station in New Jersey.

More than 100 people have reportedly been injured. pic.twitter.com/8FBkzeUdl9

— AJ+ (@ajplus) September 29, 2016

Ο Σαχ πρόσθεσε πως οι επιβάτες στο δεύτερο βαγόνι έσπασαν τα παράθυρα έκτακτης ανάγκης για να βγουν και συμπλήρωσε πως το τρένο είχε περάσει προηγουμένως από τον σταθμό Σεκόκους και μετέφερε πολλούς ανθρώπους, κυρίως το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι.

Τα δρομολόγια των τρένων και του μετρό στο Χόμποκεν έχουν διακοπεί και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι συγκεντρώνει πληροφορίες για το περιστατικό.

Στο σημείο είχαν σπεύσει σωστικά συνεργεία, άνδρες της Πυροσβεστικής και αστυνομικές δυνάμεις που εξετάζουν τις συνθήκες του εκτροχιασμού ώστε να καταλήξουν στα αίτια του ατυχήματος.

Ενα βαγόνι μέσα στον σταθμό…

Οι διασώστες είχαν στήσει μία αυτοσχέδια κλινική στον εξωτερικό χώρο του σταθμού, στην οποία είχαν μεταφερθεί οι σοβαρά τραυματίες.

Ο σταθμός είχε εκκενωθεί και υπήρχαν αναφορές ότι τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούσαν να απεγκλωβίζουν επιβάτες από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

«Ηταν σαν μια τεράστια έκρηξη. Το φως έσβησε. Βρισκόμουν σε θέση δίπλα στο παράθυρο και μπορούσα να δω έξω όσα συνέβαιναν και τότε η οροφή κατέρρευσε στο πρώτο βαγόνι», δήλωσε μία γυναίκα που επέβαινε στο τρένο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν για ποιον λόγο το τρένο δεν σταμάτησε.

UPDATE: At least 3 dead, more than 100 injured after train crash in Hoboken, officials say https://t.co/WNycHeRjQ6 pic.twitter.com/yQAXIhavqP

CBS News (@CBSNews) September 29, 2016

Οπως προκύπτει από φωτογραφίες μετά την πρόσκρουση, ένα τμήμα της εξωτερικής οροφής φαίνεται να έχει καταρρεύσει. Ο σταθμός βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Χάντσον, απέναντι από την πόλη της Νέας Υόρκης, και είναι από τους πλέον πολυσύχναστους της περιοχής.

NJ Gov. Chris Christie says the White House called him over the #Hoboken train crash https://t.co/6OZtrfIwim https://t.co/jUpUJQ4uHi

CNN Politics (@CNNPolitics) September 29, 2016

The post Ενας νεκρός και 100 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Νιου Τζέρσι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα