Νίκη των αυτονομιστών χωρίς πλειοψηφία δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην Καταλονία

Νίκη των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας προεξοφλεί νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα La Vanguardia εν όψει των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, θα κερδίσουν στις εκλογές που προκήρυξε η Μαδρίτη, αλλά θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσουν

κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με βάση τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρίας GAD3, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.233 ερωτηθέντων μεταξύ 30ης Οκτωβρίου και 3ης Νοεμβρίου, τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Καταλανικό Κόμμα (PDeCAT) και Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας (CUP), εκτιμάται ότι θα βγουν νικητές από την εκλογική μάχη του ερχόμενου μήνα, λαμβάνοντας 66 έως 69 έδρες στο 135μελές κοινοβούλιο.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν απηύθυνε έκκληση για ένα ενωμένο πολιτικό μέτωπο στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια απόσχισης της επαρχίας από την Ισπανία και να καταγγελθεί η προφυλάκιση πρώην μελών της περιφερειακής κυβέρνησης.

Παρά το διεθνές ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η Μαδρίτη, ο Πουτζδεμόν ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές από τις Βρυξέλλες. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων εκπνέει την Τρίτη.

«Ηρθε η ώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι δημοκράτες. Για την Καταλονία, για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων και για τη Δημοκρατία»», έγραψε ο Πουτζδεμόν στο Twitter με hashtag «llistaunitaria.cat», μια ιστοσελίδα που καλεί τα κόμματα να κατέβουν ενωμένα στις κάλπες εναντίον της κυβέρνησης της Μαδρίτης.

The post Νίκη των αυτονομιστών χωρίς πλειοψηφία δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην Καταλονία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα