Ναι, έκανε λάθος ο Κουβέλης και το πληρώσαμε, λένε από τη ΔΗΜΑΡ

Ποιος θυμάται τον Φώτη Κουβέλη; Ενας είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Που δεν τον ξεχνάει με τίποτα. Την ιστορία για τον ρόλο του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην ανατροπή της κυβέρνησής του και στην έλευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θυμήθηκε και επανέφερε στη δημόσια σφαίρα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο 11ο Συνέδριο

της ΝΔ: «Δεν μας έριξαν οι ξένοι. Μας έριξαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και βεβαίως τον Κουβέλη», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός απαντώντας και στα όσα είχε διατυπώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης περί αδειάσματος της κυβέρνησής του από την Ευρώπη.

Τι έχει να πει επ’ αυτού ο κ. Κουβέλης; Προς το παρόν τίποτα. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αντέδρασε – άλλωστε, συνεχίζοντας το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, θα θεωρεί ως και κολακευτικό το ότι ο κ. Σαμαράς λέει πως τον «έριξε»· ένα πολιτικό παράσημο το οποίο ευελπιστεί ως γνωστόν να εξαργυρώσει κάποια στιγμή με μια θέση στην κυβέρνηση.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά όμως, σε μια πρώτη αντίδραση στα όσα είπε ο κ. Σαμαράς, έσπευσαν να παραδεχτούν το λάθος τους. Αλλωστε με τον Κουβέλη δεν θέλουν να έχουν και πολλή σχέση πια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, εξέφρασε την παραδοχή ότι ήταν εσφαλμένη η αρνητική στάση που κράτησε η ΔΗΜΑΡ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014.

Κάνοντας δημόσια αυτοκριτική, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε: «Εκ των υστέρων οφείλω να πω ότι δεν ήταν και η ευτυχέστερη απόφαση αυτή που πήραμε ως κόμμα. Αναγνωρίζω ότι η ΔΗΜΑΡ, με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη, είχε και τα επίχειρα της στάσης μας στις εκλογές που ακολούθησαν». Όπως πρόσθεσε, «την ιστορία δεν την γράφεις με τα “αν”. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός μάς έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία να παίξουμε τον ρόλο μας με τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε ότι η τότε μειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς για αυτό το θέμα είχε καταθέσει πρόταση, που υιοθετήθηκε και από άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάιο του 2015, αφού είχε προηγηθεί η έναρξη της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη διεξαγωγή εκλογών στις αρχές Ιουλίου του 2015. «Αυτή δεν έγινε αποδεκτή ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε. Η ιστορία είναι γνωστή: η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, η Βουλή διαλύθηκε, η χώρα οδηγήθηκε στις εκλογές και στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για τον προϋπολογισμό του 2018 και το υπερπλεόνασμα, ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι το κυνήγι του υπερπλεονάσματος θα γινόταν ο μοναδικός κεντρικός πολιτικός και οικονομικός στόχος της κυβέρνησης. «Αυτοσκοπός, στον οποίο υποτάσσονται τα βασικά μεγέθη του τακτικού προϋπολογισμού. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα στα τρία χρόνια, 2016-17 και 2018, θα υπερφορολογούσαν και θα συμπίεζαν κοινωνικές δαπάνες, ώστε να έχουν πάρα πάνω 7,5 δισ. ευρώ από όσο έλεγαν οι προβλέψεις και οι υποχρεώσεις του μνημονίου! Και επαίρονται μάλιστα ότι “εμείς βγάζουμε πλεονάσματα τρομακτικά”» σημείωσε.

Τέλος, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επειδή, όπως είπε, «γίνονται τελικά οι καλύτεροι “πελάτες” του Σόιμπλε, όταν αυτός υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται καλώς και δεν χρειάζονται περικοπές του χρέους, μια και οι Έλληνες μπορούν όχι μόνο πλεονάσματα αλλά και υπερπλεονάσματα να διασφαλίζουν! Παρόλα, όμως, αυτά, το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μπορούν κάθε τέλος του χρόνου, επί τρεις μήνες, να γίνεται η δημόσια συζήτηση στο πού θα διατεθούν τα πλεονάσματα και ποιοι θα είναι οι πελάτες που θα πάρουν το όποιο κοινωνικό μέρισμα».

The post Ναι, έκανε λάθος ο Κουβέλης και το πληρώσαμε, λένε από τη ΔΗΜΑΡ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα