Μοιράζοντας γάλα και χαμόγελα στη Νέα Σμύρνη

16:07 1/6/2017 - Πηγή: Protagon

Επρεπε να ήσουν αρκετά θαρραλέος για να περπατήσεις στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Πέμπτης. Η πρώτη ημέρα του Ιουνίου έβαζε τους κατοίκους την πρωτεύουσας για τα καλά σε καλοκαιρινή διάθεση. Ο ήλιος έκαιγε και στη συνοικία των Αθηνών που έσφυζε από ζωή, το πιο κοντινό σε θάλασσα, ήταν το σιντριβάνι της μεγάλης πλατείας.

Μικροί και μεγάλοι, ολοκλήρωναν

τα ψώνια τους και κατευθύνονταν σε κάποιο κοντινό καφέ ή στην δροσιά του σπιτιού τους. Ομως κάπου εκεί, σε ένα σκιερό μέρος της πλατείας, θα μάθαιναν ότι «σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος». Και μετά από λίγο θα έφευγαν με ένα κουτάκι γάλα και εκπτωτικά κουπόνια, δώρο από την ΔΩΔΩΝΗ.

Οι νεαρές από την ΔΩΔΩΝΗ μοιράζουν τα κουτάκια με το γάλα

Ηταν μια πρωτοβουλία της εταιρείας ειδικά για την ημέρα. Οι περαστικοί δεν γνώριζαν για την προσφορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εν τέλει δεν απομακρύνονταν ευχαριστημένοι με ένα κουτάκι γάλα και ένα εκπτωτικό κουπόνι ανά χείρας. «Σε λίγο θα κάνουμε ένα διάλειμμα γιατί έχει αφόρητη ζέστη» μας ενημέρωσε η Μαρία Σταύρου από την ΔΩΔΩΝΗ. «Είμαστε εδώ από τις 10 και θα μείνουμε μέχρι τις 8 το βράδυ» συμπλήρωσε μια ευγενική κοπέλα που έριχνε κρυφές ματιές για να προσεγγίσει κάποιον περαστικό.

Ο μικρός περιμένει το γάλα του

Οσο για το πόσα κουτάκια γάλα θα μοιράσουν; «Από το πρωί, έχουμε δώσει σε περαστικούς σίγουρα πάνω από 200 κουτάκια» μας είπε ένας νεαρός που είχε επωμισθεί με το καθήκον να μεταφέρει τα κουτάκια από τα ψυγεία της ΔΩΔΩΝΗΣ στον χώρο όπου αυτά περνούσαν στα χέρια των περαστικών. «Μέχρι το βράδυ θα έχουμε δώσει σίγουρα 1000 κουτάκια» μας είπε χαμογελαστή η κυρία Σταύρου. Η αλήθεια είναι πως όταν ο ήλιος θα χαμήλωνε, η πλατεία θα γέμιζε από μικρούς και μεγάλους που λογικά θα σχημάτιζαν μικρές ουρές για ένα δροσερό κουτάκι γάλα.

Στα ψώνια προστίθενται και τα κουτάκια γάλα

Φυσικά στο σημείο έφταναν στην πλειοψηφία τους οικογένειες που έδιναν αμέσως το γάλα στα παιδιά τους. Κάποιοι περισσότερο θαρραλέοι περπατούσαν μόνοι τους προς το μέρος όπου στέκονταν τα δύο ευγενικά κορίτσια και ζητούσαν από ένα κουτάκι. Την ώρα που αποφασίσαμε να αναχωρήσουμε, τα παιδιά από την ΔΩΔΩΝΗ ετοιμάζονταν για το μικρό τους διάλειμμα. Ενα γρήγορο φαγητό και λίγη ξεκούραση. Γιατί σε λίγη ώρα, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι που θα βολτάρουν στην πλατεία, θα πλησιάσουν τις δύο κοπέλες και θα τους ζητήσουν από ένα κουτάκι γάλα.

The post Μοιράζοντας γάλα και χαμόγελα στη Νέα Σμύρνη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα