Μητσοτάκης: Το τέταρτο Μνημόνιο και ο «μπαγιάτικος τσαβισμός» του Τσίπρα

«Η χώρα δεν αντέχει άλλα χαμένα χρόνια». Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Μια συνέντευξη στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει γενικευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό ότι «δεν εφαρμόζει απλώς Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια».

Μιλώντας στον Διονύση Νασόπουλο και τον Μάνο Χαραλαμπάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται ιδιαίτερα στην ύπαρξη ενός τέταρτου Μνημονίου που «είναι ήδη εδώ και φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα».

Λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης: «Τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Περί αυτού πρόκειται. Μπορεί να είμαστε στο 2017 αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει όλα αυτά που δεσμευόταν ότι δεν θα κάνει: περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολογήτου. Κι ας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματικό να νομοθετήσουν εκ των προτέρων. H εξαπάτηση των πολιτών είναι πρωτοφανής. Υπόσχονταν ότι θα δώσουν στους πολίτες 12 δισ. ευρώ κοινωνικό πακέτο και τελικά αφαιρούν 12,5 δισ. από το ήδη κατακερματισμένο εισόδημα του ελληνικού λαού. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα μέτρα αυτά έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στα «Νέα», ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να εγκαλέσει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα – άλλωστε πίσω από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διακρίνει, όπως λέει, έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό».

Λέει συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση σερβίρει “μπαγιάτικο τσαβισμό“, δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση. Το κύριο μέλημά της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο. Δεν έχουμε κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση, που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία. Ολη αυτή η χυδαιότητα και οι ψεύτικοι διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, αλλά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Παρά τη βαθιά κρίση, η κοινωνία είναι ενωμένη και, μπορώ να πω, αλληλέγγυα. Και την ενότητα της κοινωνίας οφείλω να την προστατεύσω. Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ή δεν θα βγει κανείς μας» τονίζει χαρακτηριστικά

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση «εξαντλήθηκε και εξάντλησε» και βρίσκεται σε «προφανή δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα».

Στο ερώτημα γιατί τώρα εκλογές, ενώ η χώρα χρειάζεται να πλεύσει σε «ήρεμα νερά», ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Εγώ δεν βλέπω ήρεμα νερά αλλά βαλτόνερα. Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης αλλά με την πορεία της χώρας. Και η χώρα, είτε κλείσει η αξιολόγηση είτε όχι, είναι σε λάθος δρόμο. Δυόμισι χρόνια τώρα σε όλους τους τομείς γίνονται βήματα προς τα πίσω. Η κυβέρνηση εξαντλήθηκε και εξάντλησε. Τώρα μόνο παίρνει από το υστέρημα των πολιτών. Η υπερφορολόγηση είναι η πολιτική του ανίκανου, το καταφύγιο αυτού που δεν ξέρει πως να κινητοποιήσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτού που δεν έχει ούτε γνώση ούτε σχέδιο».

Οσον αφορά στις Εξεταστικές, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την επιλογή του να μη βάλει πρώην υπουργούς της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και προειδοποιεί με άλλες επιτροπές για τα όσα πράττει η σημερινή κυβέρνηση:

«Η ΝΔ εκπροσωπείται επαξίως στην Εξεταστική για την Υγεία. Πρόκειται για πολιτική διαδικασία και θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα όσα ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Συνεπώς, η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ θα υποστηριχθεί, όπως πρέπει, από τα στελέχη μας. Δεν είναι αναγκαίο να προσέλθουν οι πρώην υπουργοί όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να τους εμφανίσει ως δήθεν απολογούμενους σε μια κίβδηλη ψευδοδικαστική διαδικασία. Υπάρχει η ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και η οποία θα πρέπει να ερευνήσει πράξεις και παραλείψεις, όπως η μη έκδοση δελτίου φαρμάκου από τον κ. Κουρουμπλή» σημειώνει για να συμπληρώσει:

«Η κυβέρνηση παράγει διαρκώς σκάνδαλα στο παρόν. Ταξιδεύοντας με ιδιωτικό λίαρ τζετ θα φθάσει γρήγορα στο μέλλον, όπου όλα αυτά θα κριθούν και μάλιστα αυστηρά. Σε ό,τι αφορά τις εξεταστικές επιτροπές, είμαστε διαθέσιμοι και παρόντες. Και δεν είμαστε εμείς που καδράρουμε την υπό εξέταση περίοδο ώστε να εξυπηρετηθούν πολιτικά πρόσωπα που δυσκολεύονται λόγω του παρελθόντος τους», καταλήγει με νόημα.

The post Μητσοτάκης: Το τέταρτο Μνημόνιο και ο «μπαγιάτικος τσαβισμός» του Τσίπρα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα