Μια βραδιά αφιερωμένη σε ένα ζευγάρι που σημάδεψε το Ρέθυμνο

Στο Εντευκτήριο των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της ιατρού-συγγραφέως Άννας Φιλιώτη «Σπύρος και Δανάη Φιλιώτη. Δύο θάλασσες που σμίγουν…» (Εκδόσεις Μέλισσα, Αθήνα 2017), που αφορά τη ζωή και το έργο των γονέων της.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την οικογένεια με συμμετοχή του εκδοτικού

Οίκου Μέλισσα και του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διονύσης Φιλιώτης, αδελφός της συγγραφέως, η Άννη Ραγιά, εκδότρια του Εκδοτικού Οίκου «Μέλισσα», ο Γεώργιος Βλατάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» και ο Αντώνης Μαρής, διευθυντής Αιματολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο Διονύσης Φιλιώτης, αδελφός της συγγραφέως, απηύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα

Η Άννα Φιλιώτη ανέτρεξε στη ζωή των γονέων της καθώς και στην πολύτιμη προσφορά τους στο Ρέθυμνο της δεκαετίας του ‘50 όπου υπηρέτησαν ως εκπαιδευτικοί, με ταυτόχρονη προβολή παλαιών συλλεκτικών φωτογραφιών. Αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε με συγκίνηση και συναίσθημα η ηθοποιός και εγγονή του Σπύρου και της Δανάης, Δανάη Καλαχώρα.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, καθηγητές Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γ. Μαριδάκης, καθώς και παλιοί μαθητές και μαθήτριες του ζεύγους Σπύρου και Δανάης Φιλιώτη

The post Μια βραδιά αφιερωμένη σε ένα ζευγάρι που σημάδεψε το Ρέθυμνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα