Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα ιλαράς – Εφτασαν τα 284

Συνεχίζεται η επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν καταγραφεί, συνολικά, 284 κρούσματα ιλαράς.

Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 34. Κατά πληροφορίες, οι ασθενείς με ιλαρά, πλέον, είναι στην πλειονότητά τους ενήλικες, ηλικίας 25-44 χρόνων, που ανήκουν στην ομάδα του πληθυσμού για την οποία προειδοποιούσαν οι ειδικοί: γεννημένοι μετά το 1970, ανεμβολίαστοι ή με μία δόση του εμβολίου για την ιλαρά.

Οι

ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν πως τα περιστατικά ιλαράς εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότιο Ελλάδα. Υπογραμμίζουν δε πως αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά. Ωστόσο, η νόσος επελαύνει στην Ευρώπη, όπου καταγράφονται πλέον 19.000 κρούσματα ιλαράς και 44 θάνατοι.

Η εντατικοποίηση του εμβολιασμού συστήνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως μέσο για την αναχαίτιση της νόσου. Συγκεκριμένα, συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

The post Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα ιλαράς – Εφτασαν τα 284 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα