Με σέλφι και… ντομάτες υποδέχθηκαν τη Λεπέν σε αγορά του Παρισιού

Η Μαρίν Λεπέν αποφάσισε να επισκεφθεί τα ξημερώματα της Τρίτης την αγορά στο προάστιο Ρουνγκί, του Παρισιού για να επικεντρώσει την προεκλογική της εκστρατεία στη «Γαλλία που ξυπνά νωρίς» -υιοθετώντας το σύνθημα που είχε χρησιμοποιήσει ο Νικολά Σαρκοζί το 2007.

Βέβαια, η ακροδεξιά υποψήφια παρέβλεψε το γεγονός ότι στην αγορά -μία από τις μεγαλύτερες αγορές φαγητού στην Ευρώπη- οι έμποροι είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Επομένως, η παρουσία της πολιτικού που θέτει ως προτεραιότητα

την απέλαση των παράτυπων μεταναστών προκάλεσε ανάμεικτα αισθήματα. Κάποιοι έσπευσαν να τη χαιρετήσουν, να τη γνωρίσουν από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί της.

Εμποροι της αγοράς ζήτησαν από την υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας να ποζάρουν μαζί για σέλφι (REUTERS/Charles Platiau)

«Οταν υπάρξει άδικος ανταγωνισμός, εμείς θα θέτουμε όρια», έλεγε με στόμφο η 49χρονη πολιτικός που περιτριγυριζόταν από μία ομάδα μελών της ασφάλειας, δημοσιογράφων και κάμεραμαν. Κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι στην αγορά άρχισαν να γιουχάρουν.

«Εχεις μαζί σου τα χαρτιά σου», ρώτησε χιουμοριστικά ένας κρεοπώλης με μία αιματοβαμμένη ρόμπα, τον συνάδελφό του.

«Κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε! Πληρώνουμε φόρους!», φώναξε ένας άλλος προς τη Λεπέν. «Ντροπή», ακούστηκε από έναν άλλο πάγκο.

Μέχρι που, καθώς επρόκειτο για αγορά με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, συνέβη το αναπόφευκτο. Εκτοξεύθηκε μία ντομάτα προς την υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας. Πέτυχε έναν άτυχο ρεπόρτερ.

«Βλάκες. Δεν είναι από αυτούς που συνήθως βρίσκονται εδώ», είπε ένας από τους συνεργάτες της Λεπέν.

Η 49χρονη πολιτικός ανάμεσα σε κρέατα στη μεγαλύτερη αγορά της Γαλλίας (REUTERS/Charles Platiau)

Μία ημέρα μετά την πρώτη της νίκη στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η Λεπέν δέχθηκε την κριτική από τον πατέρα της. Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν χαρακτήρισε υπερβολικά «μαλακή» την προεκλογική καμπάνια της κόρης του, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε μια πιο επιθετική εκστρατεία, «σε στυλ Τραμπ».

Η Μαρίν Λεπέν απέπεμψε τον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου το 2015, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να κάνει περισσότερο αποδεκτό το κόμμα της, παίρνοντας αποστάσεις από τον αντισημιτισμό και άλλες ακραίες τοποθετήσεις του πατέρα της.

Αντίστοιχα, για τους ίδιους λόγους και σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί ως υποψήφια πρόεδρος «όλων των Γάλλων» ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου ενόψει του δεύτερου γύρου, στις 7 Μαΐου.

The post Με σέλφι και… ντομάτες υποδέχθηκαν τη Λεπέν σε αγορά του Παρισιού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα