Περισσότεροι από 130.000 οι ψηφοφόροι του β’ γύρου – Τι είπαν Γεννηματά και Ανδρουλάκης

«Ενώ κάποιοι ονειρεύονται να ξανασηκώσουν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, νικητής σήμερα θα βγει όποιος αντέξει τη βροχή» έλεγε σήμερα νωρίς το πρωί ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, επιχειρώντας να προβλέψει τι θα συμβεί στις κάλπες, την ώρα που στην Αθήνα και σε πολλές άλλες περιοχές της ώρας έβρεχε καταρρακτωδώς.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και μαζί του και οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες

εκτιμήσεις μελών της επιτροπής Αλιβιζάτου μέχρι τις 20:00 το βράδυ που κλείνουν οι κάλπες, υπολογίζεται ότι θα έχει ψηφίσει το 85% αυτών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Αν συμβεί αυτό, θα μιλάμε για πάνω από 150.000 ψηφοφόρους, αριθμός που αφήνει θεωρητικά ανοιχτά όλα τα σενάρια για τον νικητή. Ήδη λίγο πριν από τις 17:00 είχε ξεπεραστεί το φράγμα των 130.000.

Ποιοι πήγαν στις κάλπες – Χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση η ψηφοφορία

Τις πρώτες πρωινές ώρες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών προσήλθαν λιγότεροι ψηφοφόροι από ότι την προηγούμενη Κυριακή με τους ηλικιωμένους να δυσκολεύονται περισσότερο. Στα εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας αρκετοί που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του χώρου σημείωναν ότι έβλεπαν περισσότερους ψηφοφόρους του Σταύρου Θεοδωράκη στον α΄γύρο και λίγο λιγότερους του Γιώργου Καμίνη.

Οι επιπλέον κάλπες που πρόσθεσε η επιτροπή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν περισσότεροι από 500 πολίτες στον α΄γύρο των εκλογών βοήθησαν στο να μην δημιουργηθούν ουρές και να εξυπηρετούνται όλοι πολύ πιο γρήγορα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εκλογικού τμήματος στο Παγκράτι που ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σχηματίσθηκαν μεγάλες ουρές, από τις μεσημεριανές ώρες και μέχρι το απόγευμα δεν υπήρξαν ανάλογα προβλήματα.

Η ψηφοφορία κύλησε σε γενικές γραμμές ομαλά, με μικρότερες ουρές απ’ ότι την προηγούμενη Κυριακή και με ενωτικό κλίμα που αποτυπώθηκε και σε όλες τις δηλώσεις. Υπήρχαν ωστόσο και εξαιρέσεις καθώς σε εκλογικά τμήματα της Λούτσας, της Χαλκιδικής και των Φόυρνων Ικαρίας υπήρξαν εντάσεις, μάλιστα σε ένα από αυτά κλήθηκε και η αστυνομία.

Με μηνύματα ενότητας και ελπίδας ψήφισαν Γεννηματά – Ανδρουλάκης

Με την ευχή να μην πάει χαμένη η δυναμική από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς συνόδευσαν την ψήφο τους οι δύο διεκδικητές, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ψήφισε στο Καματερό. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της Kεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Η Φώφη Γεννηματά ψήφισε στο Καματερό (Intimenws/Γιάννης Λιάκος)

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ψήφισε το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης, σε δήλωσή του επισήμανε ότι την προηγούμενη Κυριακή «άναψε μια φλόγα ελπίδας» που δεν πρέπει να σβήσει.

Αναλυτικότερα επισήμανε ότι «την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας.

» Θέλω, επίσης, να υπογραμμίσω ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας».

The post Περισσότεροι από 130.000 οι ψηφοφόροι του β’ γύρου – Τι είπαν Γεννηματά και Ανδρουλάκης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα