Με μπογιές επιτέθηκαν άγνωστοι στα γραφεία της «Καθημερινής»

Αγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη πέταξαν φέιγ βολάν και μπογιές και διέφυγαν πριν προλάβει να τους εντοπίσει η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον πρώτο όροφο κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την επίθεση πραγματοποίησαν δέκα άτομα.

Τα φέιγ βολάν που πέταξαν, μεταξύ άλλων, έγραφαν: «Οποιος στοχοποιεί καταλήψεις, επαναστατικές ομάδες και συλλογικότητες, αναρχικούς αιχμάλωτους πολέμου,

στοχοποιεί τον εαυτό του» και «να τι αποτελεί μια ευχάριστη είδηση μια πέτρα στο κεφάλι ενός δημοσιογράφου».

Η ομάδα αναρχικών έγραψε σύνθημα κατά των δημοσιογράφων σε τοίχο (ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS)

Την ενέργεια καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ενέργειες που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Και η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την «η επίθεση αναρχικών στα γραφεία της “Καθημερινής” στη Θεσσαλονίκη -την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα- αποτελεί άλλο ένα δείγμα έξαρσης της ανομίας και της ασυδοσίας περιθωριακών ομάδων».

Πράσινες μπογιές εκτόξευσαν στα γραφεία των δημοσιογράφων της Καθημερινής (ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIMENEWS)

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του. «Ο κατ’ ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, το Ποτάμι έκανε λόγο για επίθεση κατά της Δημοκρατίας και φασιστική ενέργεια με στόχο την ελευθερία του Τύπου.

Παράλληλα η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης κάλεσε τις Αρχές να «προστατεύσουν όπως οφείλουν τους εργαζόμενους της ενημέρωσης». Επίσης η ένωση γνωστοποίησε ότι θα αναφέρει τη συγκεκριμένη επίθεση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

The post Με μπογιές επιτέθηκαν άγνωστοι στα γραφεία της «Καθημερινής» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα