Ματαιώθηκε πάλι η εκκένωση της Μόριας – Κοπάδι προβάτων έκλεισε τον δρόμο!

Με νέες καταγγελίες, αυτή τη φορά εναντίον ενός ανάλγητου νεοφιλελεύθερου βοσκού που περνούσε εκείνη την ώρα από τον δρόμο με το κοπάδι του παρεμποδίζοντας κι αυτός – όπως έκαναν τις προηγούμενες μέρες και οι ξενοδόχοι – το έργο του υπουργείου του και την προστασία των προσφύγων από την παγωνιά, απάντησε στους επικριτές του ο Γιάννης Μουζάλας.

Οπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμόδιες υπηρεσίες δοκίμασαν να μετακινήσουν τους 1.000 περίπου πρόσφυγες που διαβιούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε σκηνές χωρίς θέρμανση. Ομως ο δρόμος είχε κλείσει

από διερχόμενο κοπάδι αμνοεριφίων που δεν τις άφησαν να ολοκληρώσουν το έργο τους παρά τις καλές προθέσεις τους.

Μάλιστα όπως σημειώνουν στις αναφορές τους οι υπηρεσίες του υπουργείου, πρόκειται για το γνωστό είδος των «αγριοχιονοπροβάτων» που δεν τους αρέσει καθόλου να διακόπτεις την βόλτα τους στο χιόνι και σε κοιτάζουν κάπως επιθετικά όταν το κάνεις.

Πάντως ο υπουργός δεν παραλείπει να καταγγείλει και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που όπως αναφέρει «υπονόμευσαν την επιχείρηση, αφού κανένας από τους εθελοντές που κατά τα άλλα δείχνουν τόση ευαισθησία δεν προσφέρθηκε να κάνει ένα «πρρρρρ» στα πρόβατα για να επιταχύνουν το βήμα τους».

Μπροστά στο αδιέξοδο και για να αποκρούσει τις αβάσιμες κατηγορίες για αναλγησία και ανικανότητα, η κυβέρνηση ανέθεσε σε γνωστή εταιρία την αγορά 300 σκύλων Αγίου Βερνάρδου που θα μεταφέρουν κονιάκ στους πρόσφυγες μέσα σε ξύλινα μπουκαλάκια που θα φέρουν στον λαιμό τους.

The post Ματαιώθηκε πάλι η εκκένωση της Μόριας – Κοπάδι προβάτων έκλεισε τον δρόμο! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα