«Μάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη για το… απουσιολόγιο στη Βουλή

15:27 3/8/2017 - Πηγή: Protagon

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να πικάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής όταν αντιλήφθηκε την καθυστερημένη είσοδό του στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Λίγο αργότερα όμως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να του απαντήσει με το «ίδιο νόμισμα».

«Μπήκατε στην αίθουσα στη μέση της ομιλίας μου. Χαίρομαι

γιατί σας κρατώ στην Αθήνα αντί να κάνετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας», ήταν η «μπηχτή» του Πρωθυπουργού στον αρχηγό της της ΝΔ, η οποία έγινε δεκτή με μειδιάματα από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει τη «μπηχτή» του ο Αλέξης Τσίπρας /Ιntimenews

Στο στόχαστρο του Πρωθυπουργού μπήκαν προσωπικά και οι αρμόδιοι τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας. «Βλέπω στα έδρανα τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ και τον αναπληρωτή που ήρθαν ως μεταγραφές από άλλα κόμματα. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι επιπέδου Μέσι και Νεϊμάρ», σχολίασε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει στο ίδιο ύφος: «Εχει έρθει λέει η ΝΔ και θα βάλει Χ σε προσλήψεις και σε διοικητές που πήραν την θέση με αδιάβλητες διαδικασίες και όχι με το σύστημα 4-2-1. Σήμερα είδα και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας να λέει ότι είναι ουτοπική η πρόθεση της κυβέρνησης να θέλει να φτιάξει μονάδες σε κάθε πόλη και πως πρέπει να κάνει συμβάσεις με ιδιωτικές μονάδες. Να διοχετευτούν οι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές. Αυτή είναι η άποψή σας. Μας βοηθάτε κ. Φωτήλα με όσα λέτε. Είστε το κόμμα που σήμερα υπηρετεί με σαφήνεια και σταθερότητα τα ιδιωτικά συμφέροντα σε Υγεία Παιδεία εμείς έχουμε άλλη αντίληψη. Δεν μπορεί να έχετε εδώ ο αρχηγός σας και να κάνει αναφορές στους πολίτες Δυτικής Αθήνας. Τι λέτε σε αυτούς τους ανθρώπους που έμειναν άνεργοι στα χρόνια της κρίσης; Πώς να μιλήσετε γι αυτούς τους ανθρώπους που στα χρόνια σας, είδαν την αξιοπρέπειά τους να χάνεται και ταυτόχρονα το πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ να συνεχίζεται;»

Συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την επίθεση στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα λένε για την κυβέρνηση: «ναι αυτοί παλέψανε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια για να φτιάξουν την δική μας ζωή όταν κάποιοι άλλοι έκαναν πάρτι με τη Novartis και αξιοποιούσαν το Ντυνάν για να νοσηλεύονται δωρεάν και να παίρνουν αργομισθίες οι συγγενείς τους».

«Τότε, λοιπόν, θα αναμετρηθούμε. Γιατί εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τους πολίτες και όχι τους πελάτες. Για τους πολλούς. Αυτό είναι το δικό μας όραμα», κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος εκ νέου στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

H απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρωθυπουργό δεν άργησε / Ιntimenews

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι και ο Πρωθυπουργός με τη σειρά του επέλεξε να απουσίαζει από την αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς παρόντες στα κυβερνητικά έδρανα ήταν μόνο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης. Θα ήθελα πολύ να ήταν εδώ ο κ. Τσίπρας να μου απαντήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

Aμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, ο προδρεύων της συνεδρίασης κ. Κουράκης έσπευσε να δικαιολογήσει τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας απουσίαζε καθώς δεν γνώριζε ότι θα έπαιρνε το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία εξήγηση που όμως δεν φάνηκε να πείθει τους «γαλάζιους» βουλευτές…

The post «Μάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη για το… απουσιολόγιο στη Βουλή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα