Λουκέτο στο πιο ιστορικό μαγαζί του Βόλου για φοροδιαφυγή

Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σφράγισαν την παλαιότερη εν λειτουργία καφετέρια στην παραλία του Βόλου, αφού διαπίστωσαν ότι το βράδυ του Σαββάτου δεν είχαν κοπεί τουλάχιστον 30 αποδείξεις.

Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν από την Παρασκευή στον Βόλο και διενήργησαν δεκάδες ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, για έκδοση αποδείξεων και λειτουργία μηχανημάτων POS.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατά την τελευταία πρακτική των κλιμακίων ελέγχου, εμφανίστηκαν ως πελάτες με αποτέλεσμα

να αιφνιδιάσουν το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη της καφετέριας. Αφού βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις ο πέλεκυς έπεσε βαρύς, καθώς επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και μπήκε 48ωρο λουκέτο στο εν λόγω κατάστημα.

Ανάλογα πρόστιμα μπήκαν και σε άλλα μαγαζιά του Βόλου για μη έκδοση αποδείξεων (τσιπουράδικα, καφετέριες και μπαρ), αλλά η περίπτωση της καφετέριας ήταν η πλέον σοβαρή αφού πρόκειται και για ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της παραλίας.

Λουκέτα και στη Μύκονο

Από τα δίχτυα των «κομάντο» της ΑΑΔΕ (και το 48ωρο λουκέτο) δεν ξέφυγε ούτε το γνωστό beach bar της Μυκόνου, Αlemagou, καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν έκοβε αποδείξεις. Πρόστιμο και ενδελεχής έλεγχος στα βιβλία της, επεβλήθη σε μία ακόμη επιχείρηση στη Μύκονο. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο δεν είχε κόψει 22 αποδείξεις, αξίας 7.000 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, μπήκε το πρώτο λουκέτο 96 ωρών (για υποτροπή), σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ, στην Εγνατίας και στο Ρέθυμνο το δεύτερο 96ωρο λουκέτο σε εστιατόριο.

Αναλυτικά τα 48ωρα λουκέτα που μπήκαν τα τελευταία 24ωρα έχουν ως εξής:

Σαντορίνη: Είδη δώρων – κοσμήματα

Ρόδος: Ιστορικό καφέ – ρεστοράντ στην παλαιά πόλη της Ρόδου – Η ταμειακή του μηχανή ήταν σε όνομα… δικηγόρου! Κατασχέθηκε για περαιτέρω έρευνα.

Αγκίστρι: Beach bar δεν είχε κόψει 70 αποδείξεις

Αίγινα: Beach bar δεν είχε κόψει 75 αποδείξεις

Σπιναλόγκα: Αναψυκτήριο για 23 αποδείξεις

Χερσόνησος Ηρακλείου: Μπαρ για 28 αποδείξεις

Θεσσαλονίκη: Καφέ για 74 αποδείξεις

Λάρισα: Καφέ για 80 αποδείξεις από delivery

Λιμάνι Πειραιά: 12 έλεγχοι σε τουριστικό γραφείο, υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, υπηρεσίες ξεναγού, ταξί, καφέ- παραβατικότητα 100%.

Υδρα: Μπαρ στο λιμάνι

Καλαμαριά: Ουζερί – Μη έκδοση 15 αποδείξεων αλλά και χύμα ούζο και τσίπουρο χωρίς παραστατικά.

The post Λουκέτο στο πιο ιστορικό μαγαζί του Βόλου για φοροδιαφυγή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα