Κρίμα που δεν ήρθε στην Αθήνα και η Μισέλ

Η Μισέλ Ομπάμα δεν είναι Χίλαρι. Δεν είναι το άτομο που περιμένει και υπομένει από φιλοδοξία. Είναι ή τουλάχιστον φαίνεται πιο ντόμπρα. Και σίγουρα πιο κουλ. Γι’ αυτό θα ήταν ωραία να ερχόταν στην Ελλάδα. Να έβλεπε τα χάλια και να πέταγε καμιά μπηχτή, στα κατάλληλα αφτιά, που ίσως έπιανε τόπο.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι πολύ δημοφιλής. Το 64% των ερωτηθέντων Αμερικανών την συμπαθεί, σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ

που διενεργήθηκε προεκλογικά στις ΗΠΑ. Το 54% παραδέχεται τον Ομπάμα, το 42% την Κλίντον και το 34% τον Τραμπ. Το γκάλοπ αυτό δεν επαληθεύτηκε στις κάλπες βέβαια, αλλά την επόμενη μέρα, οι απελπισμένοι με το αποτέλεσμα Αμερικανοί δημιούργησαν δύο λογαριασμούς στο Twitter (#Michelle2020 και #michelleforpresident) με σκοπό να «ψήσουν» τη Μισέλ να βάλει υποψηφιότητα το 2020.

«Βάλε για πρόεδρος!» της φώναξε μέσα στον Λευκό Οίκο ένας επισκέπτης, που πήγε να παρακολουθήσει τον λόγο της για τους βετεράνους πριν λίγες μέρες. «Εκεί πίσω κάν’τε ησυχία!» απάντησε γελώντας και κουνώντας το δάχτυλο σαν δασκάλα μέσα σε τάξη με θορυβώδεις μαθητές.

Το 2013 στον δεύτερο χορό Ορκωμοσίας στον Λευκό Οίκο, με φόρεμα Jason Wu

Η Μισέλ Ομπάμα είναι έξυπνη και δεν είναι ματαιόδοξη. Αναλαμβάνει στόχους και τους φέρνει σε πέρας. Το κάνει χαλαρά και με χάρη. Δίχως να καταπιέζεται. Το κάνει επειδή το θέλει.

Όπως συνέβη το 2002. Τότε παραιτήθηκε από τη δουλειά της, ως νομικού στον κλάδο της υγείας, που της άφηνε 250.000 δολάρια τον χρόνο (τα διπλάσια απ΄όσα έβγαζε ο Ομπάμα ως γερουσιαστής) για να βοηθήσει τον σύζυγό της να εκλεγεί πρόεδρος. Τον βοήθησε πολύ. Και περισσότερο απ΄όλα, βοήθησε το γεγονός πως οι δυο τους φαίνονταν ένα αγαπημένο ζευγάρι που περνάει καλά μαζί.

Η Μισέλ ως σύζυγος υποψηφίου για την προεδρία αλλά και ως Πρώτη Κυρία τα έκανε όλα σωστά. Ελεγε πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν και το έκανε με αμεσότητα, ευγένεια και στιλ. Στήριζε τον Ομπάμα καλύτερα από τον καθένα και μάλλον όχι για τον εαυτό της – όπως κάνουν όλες, απ΄ό,τι φαίνεται τουλάχιστον.

Το 2011 με φόρεμα και γάντια Tom Ford στο Μπάκιγχαμ

Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι της άρεσε όλη αυτή η ιστορία με το προεδριλίκι. Είναι βαρετή, κουραστική, καθόλου δημιουργική και αρμόζει σε ανθρώπους υπερβολικά φιλόδοξους και αδίστακτους. Ο Ομπάμα φαίνεται καλός άνθρωπος, αλλά έκανε πολλούς συμβιβασμούς όσο ήταν πρόεδρος και αυτό –ίσως εν μέρει–- να οδήγησε στην ακραία επιλογή του Τραμπ.

«Όχι, με τίποτα, δεν το κάνω!», δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο, η Μισέλ, όταν τη ρώτησαν αν σκοπεύει να δοκιμάσει για πρόεδρος. «Εχω δύο νέους ανθρώπους στο σπίτι. Το να είσαι κόρη του Προέδρου δεν είναι κι εύκολο. Το χειρίστηκαν με χάρη και κορμοστασιά. Αλλά αρκετά!».

Τον Οκτώβριο, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του επιβεβαίωσε την άρνησή της και ο Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι απίστευτα ταλαντούχα και πανέξυπνη και θα ήμουν πολύ υπερήφανος γι’ αυτήν, όμως η Μισέλ δεν έχει την υπομονή, ούτε τη διάθεση να λειτουργήσει ως υποψήφια. Αυτό σας τα υπογράφω και πάρτε το ως δεδομένο».

Οι Αμερικανοί μέσω social media προτρέπουν τη Μισέλ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2020

Η Μισέλ δεν έχει κανέναν λόγο να θέσει υποψηφιότητα. Δεν θέλει να χάσει τέσσερα χρόνια από τη ζωή της τώρα που είναι ακόμα νέα και δεν έχει κανένα κόμπλεξ που θα την έσπρωχνε να θέλει να διαδεχτεί τον σύζυγό της.

Εξάλλου κι αυτό γιατί να το κάνει; Για να πουν ό,τι είπαν και για τη Χίλαρι: «Αν θέλεις να γίνεις η πρώτη Προεδρίνα παντρέψου έναν Πρόεδρο»; Ο Τραμπ σε αυτές τις εκλογές κέρδισε επειδή είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά τζάκια… Θα άφηνε ο επόμενος ρεπουμπλικάνος υποψήφιος τέτοια δοκιμασμένη και πετυχημένη ατάκα να πάει χαμένη;

Από την άλλη, αν το πάρουμε και φεμινιστικά, η Χίλαρι είχε πει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της: «Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο πολύ συντομότερα απ΄όσο θα περίμενε κανείς». Αυτή ήταν μια πετυχημένη ατάκα – στα λόγια. Γιατί στην πράξη, τελικά κέρδισε ο σεξιστής, αυτός που ακούγεται στη βιντεοκασέτα να λέει: «Πιάστες απ΄το μο…νί!».

Εχει χρόνια ακόμα μπροστά της η χώρα για να αποκτήσει γυναίκα πρόεδρο. Προφανώς ΗΠΑ δεν είναι οι σταρ με τις χαριτωμενιές στα social media, οι καλλιτέχνες με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες τους και οι φοιτητές της Ivy League με τις σοσιαλίζουσες ιδέες τους. Η μάζα των ψηφοφόρων παραδέχτηκε τον Τραμπ επειδή μίλησε στη γλώσσα της και είπε συγκεκριμένα πράγματα που αισθάνθηκε ότι την αφορούν. Την αφορά λοιπόν και ο σεξισμός.

To 2012, στα βραβεία BET Honors, για τους Αφροαμερικανούς που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά. Η Μισέλ Ομπάνα εμφανίστηκε στην απονομή με μαλλιά άφρο και με φόρεμα J.Mendel

Η Μισέλ Ομπάμα στο πλαίσιο της υποστήριξής της προς τη Χίλαρι έβγαλε τον καλύτερό της λόγο, για τον σεξισμό του Τραμπ, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις βιντεοκασέτες. Τελικά δεν μέτρησε και τόσο αυτός ο λόγος. Γιατί να μετρήσει λοιπόν η εικόνα της πρώτης γυναίκας προέδρου, και μάλιστα μαύρης, το 2020;

Όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά η Μισέλ, επειδή είναι έξυπνη και ικανή γυναίκα. Η οποία, όπως λέει, έχει αναλάβει ένα έργο, ανθρωπιστικό, ως Πρώτη Κυρία, με το οποίο θέλει να συνεχίσει να ασχολείται για όλη της τη ζωή. Μάλιστα πιστεύει, ότι ως μια απλή πολίτης, και όχι ως η Πρώτη Κυρία, η φωνή της θα έχει μεγαλύτερη δύναμη – θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα και πιο ουσιαστικά.

Η Μισέλ Ομπάμα, είναι γενικά μια σοβαρή γυναίκα, λοιπόν. Μια σοβαρή γυναίκα, παντρεμένη με έναν καλόκαρδο άνδρα που έγινε για δύο τετραετίες πρόεδρος των ΗΠΑ. Μη μου πείτε πως αυτό το ζευγάρι δεν είναι μια όαση μέσα στον ζόφο της πολιτικής, όπως εξελίσσεται σήμερα σε όλο τον κόσμο;

Δείτε τις ωραιότερες εμφανίσεις της Μισέλ, όσο ήταν Πρώτη Κυρία με τα φορέματα και πολλών νέων σχεδιαστών που η ίδια καθιέρωσε

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Κρίμα που δεν ήρθε στην Αθήνα και η Μισέλ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα