Κοτόπουλο ινδικό σαν χορός μπαχαρικών

Είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πιάτα. Το μαγειρεύουμε συχνά και συνήθως το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Aρκετά καυτερό και πικάντικο, αλλά και πολύ μυρωδάτο! Oσο μαγειρεύετε, θα σας σπάσει τη μύτη! Αρώματα από τζίντζερ, γκαράμ μασάλα, καρδάμωμο, κύμινο, κόλιανδρο και κάρυ θα πλημμυρίσουν την κουζίνα σας.

Η ράιτα που το συνοδεύει, όμως, μετριάζει την πιπεράτη και δυνατή γεύση των μπαχαρικών και δροσίζει ευχάριστα το στόμα. Σήμερα θα σας προτείνω τη δική μου εκδοχή αυτού του πιάτου. Το πόσο καυτερό θα είναι το δικό

σας έγκειται σε σας, μιας και μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του μπούκοβου και να βάλετε ελαφρύ κάρυ. Αλλά αν αγαπάτε τα καυτερά… θα το λατρέψετε έτσι ακριβώς όπως είναι.

Είναι, επίσης, ιδανικό για τραπέζι, γιατί φτιάχνεται άνετα από την προηγούμενη ημέρα. Αφήστε που νομίζω ότι την επομένη είναι ακόμα πιο νόστιμο!

Oσο για το μπασμάτι, σας έχω ένα ωραίο κολπάκι το οποίο κάνει το ρύζι πεντανόστιμο. Για ένα φλυτζάνι ρύζι: ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, καβουρδίστε 150 γρ. ψιλό φιδέ, προσθέστε το ρύζι και σoτάρετέ το και αυτό για λίγο.

Προσθέστε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό (προσοχή γιατί θα βράζει πολύ εκείνη την ώρα), βάλτε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε και αφήστε να πάρει μια βράση. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να γίνει μόνο του. Μην ανοίξετε το καπάκι έως ότου έχει κρυώσει αρκετά.

Πολλοί χρησιμοποιούν ζωμό αντί για νερό. Εγώ το προτιμώ σκέτο. Δοκιμάστε το και πείτε μου!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

The post Κοτόπουλο ινδικό σαν χορός μπαχαρικών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα