Κομισιόν: «Η επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση»

Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη ευδαιμονούν για τους χειρισμούς στη χρονίζουσα υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο να φθάνει να μιλά ακόμα και για «επίτευγμα της κυβέρνησης», η Κομισιόν έρχεται να προσγειώσει στην πραγματικότητα τους κυβερνώντες υπενθυμίζοντας με νόημα πως η επένδυση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα

για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), σχετικά με το Ελληνικό.

Τη διάχυτη ικανοποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις εξελίξεις στην υπόθεση δεν δείχνει να συμμερίζεται ούτε ο παραχωρησιούχος επενδυτής. Σε ανακοίνωσή της η Lamda Development αναφέρει ότι προτού τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους.

Δηλώνει επίσης ότι αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, «παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα».

Και όλα αυτά εν μέσω πανηγυρισμών κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης που διαλαλούσε ότι «διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες» και ότι «η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει», ή ο προαναφερθείς αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, που μίλησε για «επίτευγμα της κυβέρνησης».

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, στον χρόνο που πρέπει, για να προχωρούν οι επενδύσεις, οι οποίες εδώ και χρόνια είχαν μείνει στα συρτάρια παγωμένες, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να λύσουν ουσιαστικά προβλήματα της Ελλάδας», υποστήριξε ο κ. Φάμελλος και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και των γνωμοδοτήσεων για το Ελληνικό μέσα σε ένα εξάμηνο, «επίτευγμα της κυβέρνησης» που δεν πρόκειται να το χαρίσει στη Νέα Δημοκρατία.

The post Κομισιόν: «Η επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα