Καυγάς Γεωργιάδη – Φάμελλου για τις μπίζνες Τσακαλώτου στο εξωτερικό

H παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κοιτίδα του αμερικανικού καπιταλισμού, τη Γουόλ Στριτ, η γνωστή πολιτική ευφράδεια του Αδωνι Γεωργιάδη και η επίσης γνωστή απάντηση της κυβέρνησης στην κάθε κριτική –«Μαρέβα»– μπλέχτηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου καταγράφηκε ένας ακόμη καυγάς.

Πρωταγωνιστές ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος,Σωκράτης Φάμελλος και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. Αφορμή για τον καυγά οι καταθέσεις και οι επενδύσεις του υπουργού Οικονομικών στο εξωτερικό.

«Ο αριστερός και κομμουνιστής κ. Τσακαλώτος με πολλή χαρά χτύπησε το σφυρί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δε σας πιάνει κανείς πουθενά, είστε με όλους και με όλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο, κατηγορώντας τον απόντα από τη Βουλή υπουργό Οικονομικών ότι «από τη μία δηλώνει αριστερός και κομμουνιστής, πολέμιος των offshore και από την άλλη έχει τοποθετημένα τα λεφτά του σε πολυεθνικές χρηματιστηριακές εταιρείες οι οποίες πλουτίζουν από τις offshore».

«Κατηγορείτε το μνημόνιο αλλά φέρνετε τον σκληρότερο προϋπολογισμό» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ δείχνοντας προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας είπε: «Να ποιοι είναι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Στον αντιπρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο κ. Φάμελλος: «Ο κ.Τσακαλώτος τα δήλωσε και τα δούλεψε τα λεφτά του, εσείς γιατί δεν έχετε πει ακόμα τίποτα για την offshore της κ. Μητσοτάκη για τα λεφτά που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους και τα βάζετε με τα πραγματικά λεφτά που έχουν δουλευτεί και είναι νόμιμα. Μήπως θέλετε να μας πείτε εσείς κάτι για τις δικές σας επαγγελματικές δραστηριότητες για τα σεμινάρια ρητορικής που κάνετε αφού σας απαγορεύτηκε να κάνετε τηλεπωλήσεις».

«Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις Τσακαλώτου στην Morgan Stanley και στην Black rock και συνδέσατε αυτό με τις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες στα σεμινάρια ρητορικής. Είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκετε τόσο φυσιολογικό ο υπουργός Oικονομικών να έχει τις καταθέσεις στο εξωτερικό», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είχα πρόθεση να θίξω και τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διότι θίγει τη χώρα μου η παραδοχή του πρώην προέδρου του Eurogroup ότι έκαναν λάθος στο πρώτο μνημόνιο εις βάρος της Ελλάδας. Φυσικά και θέλω να θίξω όλους αυτούς που συμμετείχαν στην πολιτική που χρεοκόπησε τη χώρα , εκείνοι πρέπει να απολογηθούν, δεν θα σταματήσω ποτέ να τους το λέω», επανήλθε ο κ. Φάμελλος και επέμεινε:

«Όσον αφορά τα λεφτά του κυρίου Τσακαλώτου και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα δούλεψαν και τα δήλωσαν, γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού σας γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Σας θίγω και θα σας το λέω πάντα προσωπικά κ. Γεωργιάδη».

The post Καυγάς Γεωργιάδη – Φάμελλου για τις μπίζνες Τσακαλώτου στο εξωτερικό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα